Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden visszautasította a horvát miniszterelnök nyilatkozatát, amelyben Magyarországot bírálta.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: Zoran Milanovic hétfő esti televíziós interjújában azt mondta, hogy Magyarország egy éven át engedte átmenni a migránsokat az országon, és nem regisztrálta őket azért, hogy ne hozzájuk jöjjenek vissza. "Ha egy év alatt jön valakihez 65 ezer ember, az semmi, de ha két nap alatt 20 ezer ember jön, az sok, ezt nem lehet összeírni" – fogalmazott.

A horvát miniszterelnök kijelentette: nem tudja megérteni "a magyar vezetők merevségét, keresztes templomos rendi görcsös hozzáállását". Azt is mondta, nem beszélt Orbán Viktor magyar kormányfővel, "de úgy tűnik, vele senki nem beszél a nyugatiak közül". Végül arra a felvetésre, hogy egy migránsokkal teli vonatot küldött Horvátország Magyarországra, Zoran Milanovic közölte: "ezt a vonatot ott hagyhatjuk nekik, ha már elvették az INA-t", miután "a HDZ odaadta nekik". De "ilyen Schengen nekünk nem kell, Görögország miatt nem működik" – mondta.

Szijjártó Péter minderre úgy reagált, hogy Horvátország miniszterelnöke "csúnyán megbukott első igazi európai tesztjén, és ezt veretes hazugságaival sem tudja elfedni". Többnapos "szájhősködését" követően a horvát bevándorlóellátó rendszer – amelyről azt állította, hogy tökéletesen felkészült – 24 órán belül összeomlott – közölte.

A külügyminiszter kijelentette: Magyarország kikéri magának, hogy Zoran Milanovic ezek után is folyamatosan Magyarország ellen intézzen "szánalmas, hazug dühkitöréseket". Magyarországra idén eddig több mint 220 ezer bevándorló érkezett, akinek az ellátását biztosították, és akinek az elsöprő többségét regisztrálták – emlékeztetett. Hozzátette: ezzel szemben Horvátország szándékosan sérti meg az uniós jogszabályokat, bejelentette, hogy képtelen megvédeni az Európai Unió külső határát, és szervezetten hordja át Magyarországra a bevándorlók többezres csoportjait, ahelyett, hogy regisztrálná őket, és ellátást biztosítana nekik.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@DND: 13:21 Megnyugtattál! Szerintem azért mi is azt tesszük, amit a horvátok ..."átpasszoljuk" az osztrákoknak.
DND
@eszegfu: magyarorszag legalabb megprobalja regisztralni oket..
aki nem engedi az olyan menekult mint Te vagy en...
eszegfu
@DND: Nincs szándékomban vitázni... de a lényeg a lényeg marad: regisztrálás nélkül "passzoljuk" őket tovább. Ez olyan, mintha én próbálnék venni pl. kenyeret, de ha nem megyek el a boltba, akkor hiába...nem lesz kenyerem.
DND
hogyne engednenk oket regisztralas nelkul tovabb, meg se engedik a "szegeny menekultek", attol tartanak hogy keleten kell maradniuk, nem kapnak annyi penzt mint ahogy megigertek nekik
egyvandor
Egy külügyminiszternek ez a munka? Azt hittem azok diplomaták.
DR Eric CARTMEN
"...Ezidáig legfeljebb kicsit feszengve röhögtünk azon, mikor szeretett miniszterelnökünk nőnemű partnereinek elegánsan pucsítva végignyalta a karját csuklótól-hónaljig, vigyorogtunk a kettéfűrészelt bonviván erőlködésén, hogy laza világfi benyomását keltse.
Megtekintettük választékos öltözködését, melynek csúcsán nyakkendőkötési szokásai állnak.
A tudományt még úttörő korából hozta magával, ezért lehet, hogy nála a nyakkendő hasközépig ér, teret engedve a terhesgondozáson is elismerő csettintéseket kiváltó pocakjának.
A – más kifejezés erre nemigen van – zsebreb@szott kezeiről már szó se essék, legyünk megértők, ha viszket az a mogyoró, hát meg kell vakargatni!
De, hogy miket enged meg magának verbálisan, az igazán felháborító.
A diplomáciában nemigen ajánlott más országok és vezetőik minősítgetése, sértegetése, a diplomáciát nem, traktorral írják a libalegelőre, hanem libatollal, merített papírra.
Arra a célra, hogy a neki nemtetsző országok vezetőit elküldje az anyjukba, a Nemzeti Ondó egy erre rendelt szolgát, az úgynevezett külügyminisztert alkalmazza, aki főállásban a magyar nemzeti érdekeket kótyavetyéli el, de van egy hatalmas előnye: nem pofázik vissza.

Természetesen ő is focista, jelleméhez illően kispályás, aki gondolkodás nélkül végrehajtja gazdája legostobább és legkártékonyabb parancsait is..."--pupu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.