Tömegverekedés történt egy menedékkérőket szállító különvonaton Németországban – közölte szerdán a szövetségi rendőrség. A bajor-osztrák határon fekvő Freilassingból Mannheimbe tartó vonatot már Münchenben meg kellett állítani az összetűzés miatt.

Két különböző nemzetiségű csoport esett egymásnak heves vita és kölcsönös sértegetések után. A keddi verekedésben négyen megsérültek, a szövetségi rendőrség öt ember ellen indított eljárást. A vonatról 20 verekedőt szállítottak le a bajor fővárosban.

A Deutsche Bahn vasúttársaság naponta több különvonattal szállítja a határról az Ausztriából érkező menedékkérőket. Azon a vonaton, amelyen a verekedés történt, hétszázan utaztak.

A német rendőrszakszervezet (DPolG) szerint az erőszakoskodó menedékkérők kérelmét gyorsított eljárással kellene elbírálni, esetükben meg kellene szüntetni a menedékjogi kérelmekről döntő szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) határozata elleni jogorvoslat lehetőségét, és gyorsan ki kellene toloncolni az ilyen embereket az országból.

A DPoLG és a városi és települési önkormányzatok szövetségének (DStGB) közös javaslatait bemutató szerdai berlini tájékoztatón Rainer Wendt, a rendőrszakszervezet elnöke hangsúlyozta, hogy a menedékkérőket fel kell világosítani a Németországban érvényes szabályokról. "Tudniuk kell, hogy mit szabad és mit nem" – mondta a szakszervezeti vezető.

A rendőrség terheit enyhíteni kell, mert a szervezet a terhelhetőség határán van. A menekültválságból fakadó feladatok nagyságát jelzi, hogy egyedül Hamburgban az év eleje óta nagyjából ezerszer kellett intézkedni menekültszállásokon történt verekedések miatt – mondta a DPoLG elnöke.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
"..egyedül Hamburgban az év eleje óta nagyjából ezerszer kellett intézkedni menekültszállásokon történt verekedések miatt.."

És ilyenkor hol van a méltóságos nyőstény borospincér kisasszony? Otthon tördeli a kicsiny kacsóját az angyalka?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.