Nem sokkal azután, hogy Szijjártó Péter bejelentette: a magyar kormány éjféltől lezárja a horvát határt, déli szomszédaink már reagáltak is.

Ranko Ostojic horvát belügyminiszter újságíróknak pénteken Opatovacon azt mondta, Horvátország életbe lépteti a C-tervet, vagyis a szlovén határa szállítja a migránsokat és nem irányít több menedékkértő a magyar határra.

A miniszter kijelentette, hogy a Szerbia felől belépő migránsokat az észak-horvátországi Csáktornyára (Cakovec) szállítják. Három helyen – Macelj és Muraszerdahely (Mursko Sredisce) közúti átkelőn, valamint a muraszerdahelyi vasút vonalán – léphetnek be Szlovéniába.

Ostojic elismerte, hogy Szlovéniával nem kötöttek megállapodást a magyar határzár utáni időszakra, és a zágrábi sajtó által emlegetett C-terv nem közös horvát-szlovén, hanem csupán horvát terv.

A magyar határa nem irányítanak több menedékkérőt, mert ilyen körülmények között ez csak további "szenvedést" okozna nekik – mondta a belügyminiszter. 

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

krumpli
@papa.49: @Horizont: Olvassatok is agyamentek :"Ez azt jelenti, hogy a zöldhatárt, a természetes határokat lezártuk, a határátkelő helyek szigorított ellenőrzés mellett nyitva maradnak, tehát a törvényes belépés lehetősége mindenki számára rendelkezésre áll"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Horizont: ...jó akkor nem banya hanem dunnyogó vénasszony...és Orbán legalább figyelmeztet előtte ...:)
keresztapa
Orbán csak azt mondta, hogy meg védi az országot, ha az EU nem tudja megvédeni EURÓPÁT az emigránsoktól, és mondjon valaki, bárki még egy országot, aki a saját országának népét védi, nem az emigránsokat.. Merkel meg azt az elnevezést érdemli amire rászolgált, az emigránsok meghívásával. Saját népét hozta nemkívánatos helyzetben, lángolni fognak a menekült táborok egy párral már bemelegítettek. Elsőnek meghívja az emigránsokat majd kitoloncolja válogatással. Ez ám az igazi államfő!
wagabund
@Csizmás Kond: 10.40..így, ahogy mondod.
keresztapa
@Csizmás Kond:Találó kép jót nevettem!: De annak már szaga is van. Az EU meg belelépett, és elcsúszott, de még nem ütötte meg magát, ami a szerencséje...
Bercifiu
Horvát szomszédaink nem bírják megemészteni a MOLT.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.