Nem sokkal azután, hogy Szijjártó Péter bejelentette: a magyar kormány éjféltől lezárja a horvát határt, déli szomszédaink már reagáltak is.

Ranko Ostojic horvát belügyminiszter újságíróknak pénteken Opatovacon azt mondta, Horvátország életbe lépteti a C-tervet, vagyis a szlovén határa szállítja a migránsokat és nem irányít több menedékkértő a magyar határra.

A miniszter kijelentette, hogy a Szerbia felől belépő migránsokat az észak-horvátországi Csáktornyára (Cakovec) szállítják. Három helyen – Macelj és Muraszerdahely (Mursko Sredisce) közúti átkelőn, valamint a muraszerdahelyi vasút vonalán – léphetnek be Szlovéniába.

Ostojic elismerte, hogy Szlovéniával nem kötöttek megállapodást a magyar határzár utáni időszakra, és a zágrábi sajtó által emlegetett C-terv nem közös horvát-szlovén, hanem csupán horvát terv.

A magyar határa nem irányítanak több menedékkérőt, mert ilyen körülmények között ez csak további "szenvedést" okozna nekik – mondta a belügyminiszter. 

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

krumpli
@papa.49: @Horizont: Olvassatok is agyamentek :"Ez azt jelenti, hogy a zöldhatárt, a természetes határokat lezártuk, a határátkelő helyek szigorított ellenőrzés mellett nyitva maradnak, tehát a törvényes belépés lehetősége mindenki számára rendelkezésre áll"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A szargyártó olyan hülye, hogy a villámláskor mosolyog mert azt hiszi, hogy fényképezik)))))))))
krumpli
@papa.49: @Horizont: Na megszólaltak a bérkommentek. :P
krumpli
@papa.49: @Horizont: Olvassatok is agyamentek :"Ez azt jelenti, hogy a zöldhatárt, a természetes határokat lezártuk, a határátkelő helyek szigorított ellenőrzés mellett nyitva maradnak, tehát a törvényes belépés lehetősége mindenki számára rendelkezésre áll"
wagabund
tegnap nagyjából megvilágította egy görögországban élő ember, miért is nem állítják meg a görögök a vándorokat...sőt... segítik őket továbbhaladni...
a magyarázat egyszerű: a hatalmas bevétel..mindent megfizettetnek a jobb élet felé vándorlókkal...kompot, buszt, vonatot, szállást, élelmet, ruhát,stb..azok meg csak jönnek vég nélkül...
papa.49
@krumpli: A ,,krumpli,, csak arra jó hogy megfőzzük, te még arra se))))))))))
Neked is nyitva áll a lehetőség a seggnyalásra, de te nem leszel azért miniszter, mint a szerver tonyó)))))))))))
Csizmás Kond
" A magyar határa nem irányítanak több menedékkérőt, mert ilyen körülmények között ez csak további "szenvedést" okozna nekik – mondta a belügyminiszter. "
...hát ez egy roppant galamblelkű miniszter...
Csizmás Kond
@Horizont: ...s a globalizálni akaró nagyhatalmak meg görögországból...
wagabund
mire ez a sok ember az áhított országba ér, addigra majd mindegyik le van koppasztva csóróságig...akkor aszongyák, irány vissza, mert nem jogosult..

a németek több száz légijáratot foglaltak a visszatoloncolandók részére...csak...csak az a bökkenő, hogy még egy repülőnyire valót sem tudtak összefogdosni, mert mind bújkál...
a nyílvántartásuk szerint saccperkábé négyszázezret kellene visszatoloncolni...
még négyszázat sem sikerült az utóbbi napokban megkérni, hogy fáradjon haza...

a migránsok meg csak jönnek...jönnek..jönnek...
Csizmás Kond
@wagabund: és ez az a bökkenő amit sokan nem akarnak tudomásul venni, ugyanis ha a fizetett menekült elér a célországba megszűnik az ingyenpénze és el is kel mert egyre nagyobb kerülőkkel és költségekkel tudnak csak lejutni az áhitott országba és ha onnan is vissza akarják fordítani már otthona sem lesz meg az othonni újrakezdéshez sem lesz pénz ezért bármire képes lesz.
Január
@Csizmás Kond: Ezért kellett volna Európa vezetőinek időben egyeztetni, lépni - állítólag ezeknek a választott vezetőknek is meghatározzák a mozgásterüket a nem demokratikusan választottak, de talán még lehetett volna ott egyezkedni és nem szolgamódra kiszolgálni a nem választottakat.
Csak idő kérdése így és megnézhetik az európai választott vezetők Európát.
Volt, nincs ..., mert az arabok nem igen fognak integrálódni, tisztelet a kevés kivételnek.
Csizmás Kond
@Január: A napokban tartott uniós egyezkedésen sem a kis országok miatt nem tudtak közös nevezőre jutni hanem a nagyhatalmak akadékoskodása miatt. Merkelbanya egyet mond és mást csinál. Azt hangoztatja, hogy egységesen kell fellépni holott épp ő az aki mindig kibúvót talál.
Csizmás Kond
@Horizont: ...jó akkor nem banya hanem dunnyogó vénasszony...és Orbán legalább figyelmeztet előtte ...:)
keresztapa
Orbán csak azt mondta, hogy meg védi az országot, ha az EU nem tudja megvédeni EURÓPÁT az emigránsoktól, és mondjon valaki, bárki még egy országot, aki a saját országának népét védi, nem az emigránsokat.. Merkel meg azt az elnevezést érdemli amire rászolgált, az emigránsok meghívásával. Saját népét hozta nemkívánatos helyzetben, lángolni fognak a menekült táborok egy párral már bemelegítettek. Elsőnek meghívja az emigránsokat majd kitoloncolja válogatással. Ez ám az igazi államfő!
wagabund
@Csizmás Kond: 10.40..így, ahogy mondod.
keresztapa
@Csizmás Kond:Találó kép jót nevettem!: De annak már szaga is van. Az EU meg belelépett, és elcsúszott, de még nem ütötte meg magát, ami a szerencséje...
Bercifiu
Horvát szomszédaink nem bírják megemészteni a MOLT.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.