Ha a schengeni övezet összes tagállama betartaná az érvényes európai szerződéseket, akkor egyetlen illegális bevándorló sem juthatna el Csehországba – mondta Milan Chovanec cseh belügyminiszter abban az interjúban, amelyet az Aktuálne.cz hírportál közölt péntek délelőtt. A politikus Magyarországot is a szerződést be nem tartó államok közé sorolta.

"Ha minden európai állam betartaná az európai jogrendszert, akkor egyetlen illegális migráns sem lehetne a Cseh Köztársaságban. Azért, mert ezeket az embereket a schengeni övezetbe való belépés után az első biztonságos országban őrizetbe vennék, nyilvántartásba vennék őket, valamiféle dokumentummal látnák el, és ujjlenyomataik benne lennének az összeurópai nyilvántartásban. Ha tehát az emberek e nélkül érkeznek hozzánk, az azért van, mert néhány ország – Görögország, Olaszország, Szlovénia, Magyarország, Ausztria – nem teljesíti kötelességeit" – jelentette ki Milan Chovanec.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Ez a kis Milan gyerek is jobban teszi ha visszafogja magát.
Benesre gondoljon ha már kritizál.
Egy olyan ország melynél a kollektív bűnösség dívik, ne akarjon mércét állítani!
karma1
Egyem a lelked, Chovanec, dejo, hogy most igy megmondod a tutit,... De amikor Magyarorszagon gyulesezel a mi NAAAAAAGY vezirunkkel Visegradi Negyek alneven, akkor minden nagyon szep, minden nagyon jo, es mindennel meg vagy elegedve, - legalabbis ezt mondja a mi urunk, a Don Padre, tehat akkor az az igazsag, nem az, amit otthon mondogatsz a sajtodnak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.