Az Iszlám Állam vállalta magára az orosz utasszállító lelövését. A dzsihadista szervezet egyiptomi szárnya a Twitteren közölte, bosszút álltak az oroszokon.

Egyiptomi biztonsági források ezzel szemben a nap folyamán még azt közölték, hogy műszaki probléma okozhatta a légi szerencsétlenséget. Az Iszlám Állam félhivatalos hírügynökségeként működő Aamaq honlapon is közzétett hírben azonban a terrorszervezet vállalta a felelősséget az orosz utasszállító lezuhanásáért – írta a 24.hu. A Guardian szerint a Sínai-félsziget északi része az Iszlám Állam egyik főhadiszállásának számít.

Az Iszlám Állam harcosai képesek voltak lelőni a Sínai-tartományban egy orosz repülőgépet, amely több mint 200 orosz keresztes lovagot szállított. Valamennyien meghaltak

– olvasható a Twitter-üzenetben, amely azt jelzi, hogy a támadás Oroszország szíriai beavatkozásának megtorlása lehetett. Az Aamaq videót is közzétette a gép lelövéséről, amiről azonban egyáltalán állapítható meg, hogy valódi-e:

Az orosz Kogalymavia Sharm El Sheikhből Oroszországban tartó gépe 217 utassal és 7 fős személyzettel a fedélzetén szombaton zuhant le, az utasok zöme orosz turista volt, senki sem élte túl a becsapódást.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: A nyekernyikovék most ráerősíthetnek, vélhetően még azt is kinyírják aki csak gondolt ott az Iszlám Államra, egészségükre a fanatikus majmoknak!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
Adnák az araboknak ügy tisztességesen.
Az ős közösségig kellene vissza bombázni mindegyiket.
silber13
Reméljük, nem igaz a feltételezés. Mert ha igaznak minősül és valóban Egyiptomi segítség is volt, akkor Egyiptomnak annyi! Gondoljunk Asszuánra...!
keresztapa
A lézert senki nem ismeri? rakéta az már a múlt fegyvere, rombolást hagy maga után arról lehet felismerni!
silber13
@keresztapa: Ezt ugye viccnek szántad? Egy lézer fegyverhez egy másik utasszállító nagyságú gépmadár szükséges, meg még a többi motyó...
hetöndöe
@silber13: Csak arra célzott Keresztapu,hogy biztos az amik lőtték le,szokás szerint.Meg persze a cionisták húzták meg a ravaszt.:-)De az is lehet,hogy a Gyurcsány kottájából olvasták.:-)
silber13
@hetöndöe: Na igen! De azért ne feledjük a Piréz légierőt sem!:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.