Az Iszlám Állam vállalta magára az orosz utasszállító lelövését. A dzsihadista szervezet egyiptomi szárnya a Twitteren közölte, bosszút álltak az oroszokon.

Egyiptomi biztonsági források ezzel szemben a nap folyamán még azt közölték, hogy műszaki probléma okozhatta a légi szerencsétlenséget. Az Iszlám Állam félhivatalos hírügynökségeként működő Aamaq honlapon is közzétett hírben azonban a terrorszervezet vállalta a felelősséget az orosz utasszállító lezuhanásáért – írta a 24.hu. A Guardian szerint a Sínai-félsziget északi része az Iszlám Állam egyik főhadiszállásának számít.

Az Iszlám Állam harcosai képesek voltak lelőni a Sínai-tartományban egy orosz repülőgépet, amely több mint 200 orosz keresztes lovagot szállított. Valamennyien meghaltak

– olvasható a Twitter-üzenetben, amely azt jelzi, hogy a támadás Oroszország szíriai beavatkozásának megtorlása lehetett. Az Aamaq videót is közzétette a gép lelövéséről, amiről azonban egyáltalán állapítható meg, hogy valódi-e:

Az orosz Kogalymavia Sharm El Sheikhből Oroszországban tartó gépe 217 utassal és 7 fős személyzettel a fedélzetén szombaton zuhant le, az utasok zöme orosz turista volt, senki sem élte túl a becsapódást.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: A nyekernyikovék most ráerősíthetnek, vélhetően még azt is kinyírják aki csak gondolt ott az Iszlám Államra, egészségükre a fanatikus majmoknak!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Takonyság olyannal hencegni amire amúgy képtelen valaki.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Ha igaz akkor innentől kezdve az iszlám államnak befellegzett,bár nem biztos,hogy ez ilyen egyszerű.
papa.49
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: A nyekernyikovék most ráerősíthetnek, vélhetően még azt is kinyírják aki csak gondolt ott az Iszlám Államra, egészségükre a fanatikus majmoknak!!!
keresztapa
Háborús felek, még szép, hogy lelövik saját területen az oroszok is lelövik, náluk nincs turista járat háborús övezetben, mint ahogy másutt sincs. Az iszlám már csak ilyen.
KERKA
Kilenc ezer méter magasságban szállt a repülő- Ilyen magasságban nem lehet kilőni, ráadásul abban a térségben éppen akkor több gép is szállt.
A repülőgép 20 éve közlekedik, nem kizárható egy műszaki hiba lehetősége is.
MInden esetre borzalmas tragédia. Ha az Iszlám mégis a tettes, annak következménye lesz. Ám annak ismét lesz bosszúja és így tovább. Mi lesz ebből? van kiút ebből a helyzetből,.
wadnarancs
Akkor most szerintem aki IÁ-os volt az találkozik az ő urával... Most kivonnám a csapatokat minden szövetségesnek jeleznék ,hogy vonuljanak kicsit ki és jöhet az 50 Megatonnás CÁR bomba... Gyors út Allah-hoz!
hetöndöe
@KERKA: Ha kell,30 ezerről is leszedik,csak nem ez a csürhe.Ráadásul a roncsokat nem több tíz négyzetkilométeren találták meg,hanem nagyjából egyben.Ha rakétatalálat érte volna,a hullák és a roncsok felkutatása is hetekbe tellene,amennyiben 9 ezer méteren találat éri.
wagabund
a hírek szerint a pilóta jelezte, hogy baj van valamivel, szeretne leszállni..de közben tizengyezer méteren volt már...aztán se kép, se hang...
az " is" csak a más kárán dicsekszik, hátha nagyobb hírük lesz...
KERKA
@hetöndöe: Tehát akkor műszaki okokból légi baleset történt?

Azon gondolkodtam el, ha robbanás, rakétatámadás, fedélzeti robbanás(kézigránát) akkor ott nem lehetne azonosítani az áldozatokat. Márpedig itt egyben összeszedték példul a mind a 17 szerencsétlenül járt gyereket.
pbalage
@KERKA: @hetöndöe: a maláj gép se hullott darabjaira és mindenkit megtaláltak.
Amúgy szerintem hazudik az ISIS.
Vagy Putyin saját maga kamuzta be, hogy az arabok voltak.
Én egyébként bármit el tudok képzelni mindegyikről, mert nagyon széles képzelőerőm van mindegyikkel kapcsolatban.
Toby
Az ISIS a saját nyakába tette a kötelet ! Az oroszoknak már csak muszájból is meg kell mutatni, hogy nem lehet kukoricázni a cárral !
KERKA
@pbalage: Az Iszlám a twitteren vállalta magára a merényletet. Állítólag ez a válasz a szíriai bombázásokért.
Megvárjuk a vizsgálatokat. Izraelnek vannak olyan műholdjai, hogy pontos felvételeket tudnak készíteni.
soljanka
Kilőtték...A fejező- meg gyújtogatóbajnokok.
Abban még lehetne ráció, hogy bombát vitt valamelyik Allahhoz készülő vadbarom tagjuk.
Ezt még én, a laikus sem veszem be, nemhogy az oroszok.
hetöndöe
@pbalage: "A munkálatokban egy búvár is részt vesz, aki egy közeli tavat kutat át. A keresést az eredeti 25 négyzetkilométernyi területről 34 négyzetkilométernyire terjesztették ki, ebből már 32 négyzetkilométert fésültek át. "
Ennyit a maláj gép roncsairól.
pbalage
@hetöndöe: oké, oké, megadom magam, de itt nincsen semmilyen tó, nem kellenek búvárok.
hetöndöe
@pbalage: Nem is a tó a lényeg,hanem a terület nagysága.32 négyzetkilométer.
pbalage
@hetöndöe: a 32 négyzetkilométer nem valami nagy. 6 * 5,33 kilométer. Kivéve ha őserdő (vagy tó) fedi a tájat.
egyvandor
Többen hivatkoznak arra hogy ebben a magasságban nem tudták volna lelőni. Meg hogy akkor nem egyben esik le. A légvédelmi rakéták nem minden esetben találják telibe a célpontot. nem is céljuk. Egy teherszállításra használt Boeinget már repülési magasságban terroristák lőttek le. A gép szerencsére csak megsérült és sikerült visszafordulnia és leszállnia.
kutyahűség
Lőhette volna a genfi nagykövet is, vagy a dalai láma is, de egyik sem tette. Minden normális hírforrás egyértelműsítette, hogy az ISIS-nek nincs olyan fegyverzete, amivel ezt tehette volna. Nagy a szájuk, de hamarosan már az sem lesz. Részvétem a hozzátartozóknak.
rugacs
Az araboknak nyilván van valami csoda fegyvere, hogy egy 9 ezer méter magasan szálló gépet a földről le tudtak szedni! Pl. erős szuggeszció...
Desischado
Részvétem a családoknak. Nem tudom, mi a helyzet, nem értek az ilyesmihez. Nem zárom ki, hogy az iszlám állam igazat mond, de az is lehet, hogy növelni akarják a hírüket. De Toby véleményét osztom, hogy az oroszoknak azonnali választ kell adniuk erre a nyilvános kihívásra. Remélem, belegebed ez a nyomorult, fanatikus gyilkos banda!
magyarbakancs
Adnák az araboknak ügy tisztességesen.
Az ős közösségig kellene vissza bombázni mindegyiket.
silber13
Reméljük, nem igaz a feltételezés. Mert ha igaznak minősül és valóban Egyiptomi segítség is volt, akkor Egyiptomnak annyi! Gondoljunk Asszuánra...!
keresztapa
A lézert senki nem ismeri? rakéta az már a múlt fegyvere, rombolást hagy maga után arról lehet felismerni!
silber13
@keresztapa: Ezt ugye viccnek szántad? Egy lézer fegyverhez egy másik utasszállító nagyságú gépmadár szükséges, meg még a többi motyó...
hetöndöe
@silber13: Csak arra célzott Keresztapu,hogy biztos az amik lőtték le,szokás szerint.Meg persze a cionisták húzták meg a ravaszt.:-)De az is lehet,hogy a Gyurcsány kottájából olvasták.:-)
silber13
@hetöndöe: Na igen! De azért ne feledjük a Piréz légierőt sem!:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.