A szélsőjobboldali Nemzeti Front (FN) a tizenhárom franciaországi régióból hatban a legtöbb szavazatot szerezte vasárnap a regionális választások első fordulójában – derült ki a France2 közszolgálati televízió által ismertetett exit poll eredményekből.

A legnagyobb ellenzéki párt, a Nicolas Sarkozy volt államfő vezette jobbközép Köztársaságiak és szövetségeseik három régióban, míg a kormányzó szocialisták szintén három régióban végeztek az élen. A párizsi régióból még nem érkeztek be az eredmények.

Marine Le Pen, a Nemzeti Front vezetője az eredményekkel kapcsolatban azt mondta, ezzel az FN lett "Franciaország első számú pártja".

Nicolas Sarkozy vasárnap esti nyilatkozatában kizárta annak a lehetőségét, hogy pártja szövetségre lépjen a szocialistákkal annak érdekében, hogy megakadályozzák a szélsőjobboldal hatalomra jutását a régiókban.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

enslaved
@amaramaistanna: Dehogy. Csak migránsok és terroristák nélküli Európát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
Ez a migránsbefogadási kötelezettség nem volt benne az uniós alapszerződésben, az hóttziher.
Egyébként pedig az egész történet arra hajaz, mint amikor valaki félholtra ver kutyákat, aztán meg hazaviszi, hogy ápolhassa, meg ápoltassa a szomszédokkal kötelezően. (S némely kutya nem hálás ezért, hanem még harap is).
Aki Én
@Csizmás Kond: Relatív dolog a szélsőség, de egyik oldalon sem szerencsés. Ez nem jobb és bal.
Aki Én
@enslaved: 01:24 Sajnos ez mással is jár, nem csak a tiszta Európával. Ehhez szerintem józan ész, összefogás és leginkább akarás kell. De azt látom, hogy itthon és külföldön is csak kampányra használják a témát, nem a megoldást keresik. Néha persze úgy látszik, de semmi nem történik.
Freewolf
A szélsőségesek szélsőségesezik le a normálisokat, ha azok nyernek. Ha ők embereket, országokat tesznek tönkre, azok határozott nemtetszése ellenére, na ennek a szörny bandának az a demokratikus, mert ők ezt akarják és pont!
Ez az élő liberálfasizmus! Nem akartok fasizmust? Akkor miért támogatjátok?
enslaved
@amaramaistanna: Mondtam én olyat, hogy minden migráns terrorista? A dolgok lényegét nem látják át sokan, köztük te sem. Empátia meg eleve nagyon sokaknak kell idehaza is, főleg a szegényebb sorsú gyerekeknek, de továbbmegyek: Az empátia kevés, segíteni is kell. Bízom benne, hogy te is szoktál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.