A szélsőjobboldali Nemzeti Front (FN) a tizenhárom franciaországi régióból hatban a legtöbb szavazatot szerezte vasárnap a regionális választások első fordulójában – derült ki a France2 közszolgálati televízió által ismertetett exit poll eredményekből.

A legnagyobb ellenzéki párt, a Nicolas Sarkozy volt államfő vezette jobbközép Köztársaságiak és szövetségeseik három régióban, míg a kormányzó szocialisták szintén három régióban végeztek az élen. A párizsi régióból még nem érkeztek be az eredmények.

Marine Le Pen, a Nemzeti Front vezetője az eredményekkel kapcsolatban azt mondta, ezzel az FN lett "Franciaország első számú pártja".

Nicolas Sarkozy vasárnap esti nyilatkozatában kizárta annak a lehetőségét, hogy pártja szövetségre lépjen a szocialistákkal annak érdekében, hogy megakadályozzák a szélsőjobboldal hatalomra jutását a régiókban.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

enslaved
@amaramaistanna: Dehogy. Csak migránsok és terroristák nélküli Európát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
@Sokrakész: nem tudom ez ébredés-e vagy elszenderedés, de ha a mostani elmebeteg politika nem képes radikálisan változni (a hollandi szerint még tovább kell folyatni az arab atomfizikusok integrálását, pedig még az osztást sem tanulták meg. Legalább négy felé), akkor egész Európa a fasisztoid pártocskák ölőlelő karjaiba rohan bele.
hetöndöe
@Szókrakész: Oszt mire felébrednek,a náci barmok fogják őket terrorizálni.
Szókrakész
Peller Anikó, hetöndöe

Legalább elmozdulás van ettől az idióta migránssimogató politikától.
Így a mostani(már bukott) politikusok is a fejükhöz kaphatnak, hogy az az ámokfutást ami most megy már nem szereti a nép.
Rockxy
Pontosítok.
Azok nyertek, akiket a firkászok szélsőjobbnak neveznek.
verőce21
Jönnek ott is a lefejezős bácsik. (Kutyaharapást szőrével.)
Szókrakész
Azért nem furcsa.
Most, hogy már lezajlottak a francia választások, a tenortámadások előtt 12%-on álló Hollande buktájával, ráadáasul már minden "nagy" nemzet, a német, a francia, az angol is hadban áll az ISIS-szel(azaz önmagával), harcolhat, fegyvert gyárthat, eladhat, embereket ölhet, már nem is kell Európát tenorfenyegetni.
Most mintha minden elcsendesedett volna.
Újra Afrika a "célpont".
De ha megnézzük az afrikai országokat, ott is mindig olyan országban, ahol aztán meg lehessen védeni a francia, angol "érdekeket".
amaramaistanna
Szégyellje magát mindenki, aki örül a szélsőjobb sikerének! Mit akartok? Fasizmust?
enslaved
@amaramaistanna: Dehogy. Csak migránsok és terroristák nélküli Európát.
rugacs
@enslaved: Azért a sutákat is megritkíthatnák...
amaramaistanna
@enslaved: És mi van a magyar migránsokkal? Arról nem is beszélve, hogy a migránsok a háború és a terror elől menekülnek. Ahogyan tették ezt a magyarok pl.1956-ban . Lehetne benned és másokban is egy kis jóérzés és empátia .Beszeditek Orbánék maszlagját, aki gyűlöletszítással tereli el a figyelmet az ország lerablásáról. Ez kellene, hogy érdekeljen minket itt és most Magyarországon. A menekülteket be kell fogadnunk, bármit is hazudozik össze - vissza a fideszes ártány! Létezik egy egyezmény,melyet Magyarország is aláírt,tehát az emberség mellett a jog is kötelez. Az "ártalmas" migránsokról megemlíteném, hogy egy Szlovákiába emigrált szír befektető most éleszti fel Diósgyőrben az acélipart ,teremt munkahelyeket a 80 millió eurós beruházásával.
micfild
@amaramaistanna: Maximálisan egyetértek veled.
Tudod mi tünt fel nekem,... már régebben. hogy azok visitoznak a leghangosabban a migránsok ellen, akik saját maguk is migránsok.. vagy valamelyik családtagjuk.
Mennyire tipikusan magyar tulajdonság.. ugye... nekik szabad akár gazdasági bevándorlónak is lenni, de más az a háború ellen se meneküljön...olyan háború elöl, amiben Európának is mélyen benne van a mancsa- a közel - keleten,
Csizmás Kond
Azok, akik baloldalinak vallják magukat ők írnak a leg-szélsőségesebben...
Eriksson
Ez a migránsbefogadási kötelezettség nem volt benne az uniós alapszerződésben, az hóttziher.
Egyébként pedig az egész történet arra hajaz, mint amikor valaki félholtra ver kutyákat, aztán meg hazaviszi, hogy ápolhassa, meg ápoltassa a szomszédokkal kötelezően. (S némely kutya nem hálás ezért, hanem még harap is).
Aki Én
@Csizmás Kond: Relatív dolog a szélsőség, de egyik oldalon sem szerencsés. Ez nem jobb és bal.
Aki Én
@enslaved: 01:24 Sajnos ez mással is jár, nem csak a tiszta Európával. Ehhez szerintem józan ész, összefogás és leginkább akarás kell. De azt látom, hogy itthon és külföldön is csak kampányra használják a témát, nem a megoldást keresik. Néha persze úgy látszik, de semmi nem történik.
Freewolf
A szélsőségesek szélsőségesezik le a normálisokat, ha azok nyernek. Ha ők embereket, országokat tesznek tönkre, azok határozott nemtetszése ellenére, na ennek a szörny bandának az a demokratikus, mert ők ezt akarják és pont!
Ez az élő liberálfasizmus! Nem akartok fasizmust? Akkor miért támogatjátok?
enslaved
@amaramaistanna: Mondtam én olyat, hogy minden migráns terrorista? A dolgok lényegét nem látják át sokan, köztük te sem. Empátia meg eleve nagyon sokaknak kell idehaza is, főleg a szegényebb sorsú gyerekeknek, de továbbmegyek: Az empátia kevés, segíteni is kell. Bízom benne, hogy te is szoktál.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.