Migrációs "mini-csúcstalálkozót" tartanak az EU-csúcs előtt csütörtökön Brüsszelben, a találkozón uniós tagországok vezetőinek egy csoportja fog tárgyalni Törökország képviselőivel.

A találkozón Ahmet Davutoglu török miniszterelnök, valamint Ausztria, Belgium, Finnország, Görögország, Hollandia, Luxemburg, Németország és Svédország állam-, illetve kormányfői fognak részt venni. A reggel 10 órakor kezdődő "mini-csúcstalálkozón" Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is jelen lesz.

Az egyeztetések fő témája az Ankarával folytatandó fokozott együttműködés és az Európai Unió külső határainak védelme lesz.

Sajtóhírek szerint Werner Faymann osztrák kancellár kezdeményezte a megbeszélést, amelyre közvetlenül az uniós tagországok állam-, illetve kormányfőiből álló Európai Tanács csütörtökön kezdődő csúcstalálkozója előtt fognak sort keríteni.

"Egy hullámhosszon lévő országok találkozójáról van szó, Angela Merkel (német kancellár) vezetésével" – mondta Mehmet Cavusoglu török külügyminiszter.

A "mini-csúcs" legfontosabb kérdését a szíriai és iraki menekültek áttelepítésére vonatkozó európai tervek jelentik. Törökországban jelenleg mintegy 2,5 millió menekült tartózkodik.

Az EU soros elnökségét betöltő Luxemburg külügyminisztere azt mondta, hogy konkrét intézkedéseket vár a találkozótól, amellyel jelet kell küldeni Törökországnak. Jean Asselborn ugyanakkor "illuzórikusnak" tartja azt az elképzelést, amely szerint az európai országok menekültek százezreit lesznek képesek áttelepíteni.

Ankara november végén ígéretet tett rá, hogy erőfeszítéseket tesz az Európába irányuló illegális migráció megfékezése érdekében, cserében pedig az unió egyebek mellett vállalta, hogy 3 milliárd euróval támogatja a szíriai menekültek törökországi ellátását, felgyorsítja a vízumliberalizációs tárgyalásokat és az EU-tagjelölt Törökország integrációját.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Butautáló
Csak úgy bánnak a Hazugoviccsal, ahogy Ő is viselkedett! Csakhogy ezt is a magyar nép fogja megszívni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Butautáló
@Eriksson: Törölgesd meg a szemüveged, vagy dobd el a picsába! Nem jól látsz vele, az biztos!
Eriksson
@Butautáló: Neked milyen szemüveged van? Rózsaszínű?
Butautáló
@Eriksson: ÁÁÁÁ, dehogy! Csak a keret! A lencse viszont a tied reciproka! Leírom a mondatodat szemüveg nélkül! : Ha jól megnézem a mini-csúcs résztvevő országait, egyetlen volt szocialista sincs köztük csak a hagyományosan demokratikusak. Ez is azt bizonyítja, hogy a nem demokratikus tagállamok másodrendűek, mert a saját sorsuk alakításán kívül, nem nagyon foglalkoznak azzal, hogy egy nagyobb közösségnek is a tagjai!
Eriksson
@Butautáló: Fuss neki mégegyszer, szemüvegcserével. Kölcsönadom az enyémet.
Akárhogy meregetem a szemem, egy iciripiciri szándékot se látok a nagyobb demokratikus közösségektől, hogy egyáltalán szándékukban állna meghallgatni a nem demokratikusok véleményét. Hát akkor? Mitől demokratikusak ők?
Butautáló
@Eriksson: Nem szeretnék olyan szemüveget, mint a Tiéd. Olyant csak a magyarkodó Harczosok viselnek. Az nekem túl redőnyös!
Adott a helyzet, mind ismerjük. Jött ez a menekültválság és a magyarok úgy megvédték Európát, hogy attól egy darabbal sem jutott be kevesebb a nyugati oldalra. Kicsesztünk közben a szomszédainkkal és a nyugatiakkal is! Közben elfogadunk minden pénzt, ami a tagsággal jár de a szerény 2000 menekült befogadása ellen petíciót nyújtunk be ugyanoda! Még akkor is, ha az ellátásukhoz szükséges pénzt pluszban megkapnánk. Szijjártó meg a Tompika már oda-vissza körbeócsárolta az egész EU vezetést és bosszúról meg diszkriminációról sivalkodnak, ha a hetedik cikkelyt szóba hozzák! Mindemellett Magyarország 0.67%-al járul hozzá az EU GDP-jéhez! Amit szinte az utolsó petákig az EU-s pénzekből finanszírozott tevékenységek hoznak!
Az ilyen viselkedéssel az élet bármely területén ki lehet érdemelni, hogy vastagon leszarják később az ilyen genny alakot! A szájtépő, felkapaszkodni vágyó de intoleráns gecikkel én is így bánok, ahogy a nyugat ma a nem demokráciát építő tagállamokkal! Ez a hozzáállás nem mond ellent a demokratikus elveknek, csak nem hívjuk az asztalhoz azt az állatot, amelyik tegnap odaszart a levesestál mellé!
Orbán és miatta sajnos Magyarország ma pontosan azt kapja, amit a viselkedésével kiérdemelt! És lesz ez még keményebb is, csak már látnám!!!
Eriksson
@Butautáló: Nagyon utálhatod magadat. Amit most összehordtál, annak semmi köze sincs a cikkhez, és a hozzászólásomhoz se.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.