Alkotmánybírósági panasszal fenyegette meg menekültpolitikája miatt Angela Merkel kancellárt, a CDU elnökét a kisebbik kereszténypárt és egyben koalíciós partner, bajor CSU elnöke, tartományi miniszterelnök.

Horst Seehofer a Der Spiegelnek adott, szombaton közölt nyilatkozatában kijelentette, hogy két héten belül írásban akarja felszólítani a kancellárt, illetve az általa vezetett kormányt az ország határain való – megfogalmazása szerint – “rendezett viszonyok” helyreállítására. Amennyiben ez nem történik meg, a bajor kormánynak nem marad más, minthogy az alkotmánybíróságnál tegyen panaszt, hangoztatta Seehofer, aki az elmúlt hónapokban már több ízben élesen bírálta a kancellárt a menekültáradat miatt.

Megfenyegette Angela Merkelt a koalíciós partnere

Egy nappal korábban hasonló kijelentést tett Markus Söder bajor pénzügyminiszter. Ugyancsak a Der Spiegelnek nyilatkozva azt hangoztatta, hogy hiányzik a demokratikus legitimáció Angela Merkel menekültpolitikája mögül, ezért a törvényhozás alsóházának (Bundestag) szavaznia kell arról, hogy folytatható-e még a Merkel-féle politika.

A CSU politikusa hangsúlyozta: a Kölnben nők ellen, áldozatok és tanúk szerint észak-afrikai, arab származású férfiak által elkövetett szexuális zaklatások és rablások megmutatták, hogy “nem elég csak figyelmeztetni, cselekedni kell”.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quo vadis
@cikicakk55: Mielőtt lekiabálnál: nem vagyok menekültpárti, de azért azt jó ha tudomásul veszed, hogy Magyarországot NEM a menekültek, NEM Merkel, NEM Junker szakították ketté, és nem ők züllesztették le arra a szintre, hogy sokan igenis menekülnek innen. (a menekültek csak egy qrva nagy ürügy annak a fazonnak, aki itt lassan királynak képzeli magát) Az valóban igaz, hogy a magyarnak a magyar a legnagyobb ellensége, de erről szintén nem a felsoroltak tehetnek, hanem az általatok megválasztott paraziták. És ők addig érzik magukat jól, és biztonságban, amíg nagy tömegeket tudnak egymással szembefordítani, mert addig sem velük foglalkozol.
Milyen jogon akarod megszabni annak, aki úgy érzi számára ez az ország élhetetlen, hogy menjen, (ha kell erőszakkal, de hívják vissza...)
és valóban "azok akik Magyarországot így szétzüllesztették,még időben elköltöznek egy nyugodt csendes óceánparti kastélyba és élik vidám életüket a kis királyságuk alatt összelopott milliárdjaikból..." de ez szintén nem Merkelre, Junkerre valós, hanem a barátaidra ott a parlamentben... akiknek a vagyona (melyet a magyar néptől nyúltak le) vetekszik a felsoroltakéval.
libellle
@Szókrakész: Mi kezdödött. el? Amennyiben arra gondolsz, hogy Merkel és a Német kormány visszaadja azoknak az országoknak a menekültek egy részét ahol bejöttek Europába. ugyanis nagyon sok észak-afrikai beutazott szerbiába és onnét indult utnak, akkor igaz a gondolat. Oda ahol átjöttek, minden ellenörzés nélkül. Ellenben semmi nem fog történni Merkellel, ugyanis az alkotmány szerint cselekszik. De le kellenne már zárni a határt.
Szókrakész
"Merkellel, ugyanis az alkotmány szerint cselekszik."

Melyik alkotmányban szerepel a kvótázás?
És melyikben szerepel a kvótázást elutasítók fenyegetése...?
verőce21
@libellle: Ne írjál már folytonos hülyeségeket! Normális ember így nem viselkedik. Csak Németországban van merkelizmus.
A többiek már régen azon dolgoznak, hogyan lehetne a nemkívánatos betolakodót egy-két kiürített görög szigetre toloncolni. És a Schengeni határokat meghúzni a török-bolgár, illetve görög-macedón határvonalon.
libellle
@verőce21: Most ezt te eldöntötted. Okay semmi jelentösége nincs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.