Kiskorú meggyilkolása miatt vádat emelt az ügyészség pénteken Moszkvában az üzbég Gülcsehra Bobokulova ellen, aki a hét elején lefejezett egy gondjaira bízott négyéves kislányt.

Ha a bíróság bűnösnek találja, 25 évig terjedő szabadságvesztést róhat ki a 39 esztendős Bobokulovára. A vádlottat ugyanakkor elmeszakértői és drogvizsgálatnak vetik alá az orosz hatóságok, mert komoly gyanú merült fel az épelméjűségével kapcsolatban.

25 évet kaphat a gyereket lefejező dada

Fotó: Vasily Maximov/AFP

Az üzbég belügyminisztérium csütörtökön írásban közölte az orosz nyomozó hatósággal, hogy Gülcsehra Bobokulova beszámíthatatlan; a nőt korábban Szamarkandban súlyos tudathasadással kezelték.

Üzbegisztánban egyébként úgynevezett adminisztratív őrizetbe vették Bobokulova 19 éves fiát, Rahmatillo Asurovot, akit a Moszkovszkij Komszomolec (MK) című napilap online kiadása szerint az anyja megpróbált rávenni arra, hogy a dzsihadisták oldalán fogjon fegyvert Szíriában. A lap úgy értesült, hogy Bobokulova egy 48 éves tádzsik színesfém-felvásárló, Mamur Dzsurakulov befolyása alá került, akivel a nő az iszlám törvények szerinti házasságot kötött.

A férfit az MK szerint néhány napja "jelentéktelen hivatalos indoklással" letartóztatták Tádzsikisztánban.

A gyilkossággal vádolt dada egyébként elismerte bűnösségét. Korábban, a kihallgatása során azt vallotta, hogy tettével bosszút állt az orosz légierő szíriai bombázásaiért.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy nem lenne helyénvaló a gyilkosságot azonnal a terrorizmussal összefüggésbe hozni, mert a nyomozás még folyik. Korábban Peszkov eltanácsolt mindenkit arról, hogy nemzetiségi kérdést csináljanak a tragédiából, különösen annak fényében, hogy Moszkva egy soknemzetiségű és sokvallású nagyváros.

A nyomozás megállapította, hogy hétfőn Bobokulova megvárta, amíg négyéves áldozatának, Násztyának a szülei és idősebb testvére elmennek otthonról, megölte a gyermeket, majd felgyújtotta a lakást. A dada később a kislány levágott fejét az egyik kezében tartva az Oktyabrszkoje polje moszkvai metróállomásnál – ahol a hatóságok őrizetbe vették – azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Megérdemelné, hogy naponta 5 centit vágjanak le belőle hol itt, hol ott.
Nem vagyok szadista de ennek az állatnak sem nevezhető hulladéknak a halál
sem lenne igazi büntetés!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
A f@sznak etetik az elmebetegét! Ha rajtam állna, még vizet se kapna! Megoldaná a természet!
Tekla
Na azt magyarázza el nekem valaki érthetően, hogy miért is költünk rá vagyonokat ? A gyerekek itt is ott is éheznek, talán nem mennyiségben, de minőségben biztos . Hajléktalanok is lakhatnának helyette a cellákban, legfeljebb más kijárattal . Minek ennek kaja , pia , meleg víz, fűtés, az ágy , meg a gondoskodás? Hát ezek nem ingyen dolgok , mért nem kaphatja meg egy deviza hiteles ezt az ellátást, kegyelemből ?
Borsodi
Ez nem nő ez egy féreg akit szép lassan elell taposni,én úthenger alá tenném,és csak napi 5
KERKA
Szadista állat. Föl nem foghatom, hogy valaki ilyen borzalmas tettet hajt végre. Mivel nem végzik ki, a legrettenetesebb szibériai fogolytáborba vele.
Strong
..mindössze egyet adnék neki.
(acélmagvast, és a fejébe)

Az iszlám valóban a béke vallása?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.