Letartóztatták csütörtökön Máltán a brutális gyilkosság elkövetésével gyanúsított, európai körözés alatt álló lengyel könyvtárost – számolt be róla a varsói kerületi ügyészség szóvivője.

A 27 éves könyvtáros, Kajetan Poznanski ellen azután adták ki Europol-körözést, hogy a tűzoltók egy felgyújtott varsói lakásban folytatott vizsgálatok során egy lefejezett nő maradványaira bukkantak. A nyomozás során kiderült: az áldozat egy fiatal nyelvtanárnő, aki lakásán adott olaszórákat. Poznanski a gyanú szerint ott fejezte le szamurájkarddal, a holttestet taxival szállította el saját otthonába, amelyet később felgyújtott. A tett után külföldre szökött.

Poznanskit szerdán vették őrizetbe Málta fővárosában, La Valettában. Máltai rendőrök fogták el, lengyel nyomozók jelenlétében. Lengyelországnak való kiadatása néhány héten belül várható – számolt be róla a varsói ügyészség szóvivője.

A lengyel rendőr-főkapitányság a szerdai őrizetbe vétel után közölte: Poznanski valamelyik észak-afrikai országba készült továbbutazni Máltáról, ahova Németországon és Olaszországon keresztül jutott el. Ezt az útvonalat és máltai tartózkodási helyét az általa hagyott "telekommunikációs nyomok" révén tudták azonosítani.

A gyanúsított eddig nem szerepelt a lengyel bűnügyi és pszichiátriai nyilvántartásokban. Miután Lengyelországba érkezik, pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá. Az ügyészség szerint ha bebizonyosodik bűnössége, életfogytiglani szabadságvesztéssel is büntethetik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.