A Görögországhoz tartozó Kárpathosz szigettől délre megtalálták az eltűnt egyiptomi utasszállító repülőgép roncsdarabjait ezt jelentette a görög állami televízió.

A repülő roncsdarabjait találták meg délután a Görögországhoz tartozó Kárpathosz szigettől 420 kilométerre délre. A Reuters szerint a roncsdarabokat nagyjából 80 km-re találták attól a helytől, ahol a gépnek nyoma veszett.

Roncsokra bukkant a gépet kereső görög fregatt nagyjából ott, ahol eltűnhetett a repülő. Úgy tudni, két narancssárga színű műanyag darabról van szó, ezek közül az egyik hosszúkás.

A görög védelmi miniszter azt mondta, hogy a gép több hirtelen fordulatot is tett, mielőtt zuhanni kezdett és eltűnt volna a radarról. A CNN hivatalos görög források alapján azt írja, 90 fokot fordult balra, majd 360 fokot jobbra, miközben 11 300 méteres magasságból nagyjából 4600 méterre zuhant. Végül nagyjából 3000 méteren vesztették el – írja az Index.

A BBC-nek egy repülésbiztonsági szakértő azt mondta, hogy a fordulatok arra utalnak, hogy a pilótafülkében történt valami, és kisebb eséllyel lehetett például robbanás a gép valamelyik részén. Az egyiptomi hatóságok tagadták, hogy a gépnek technikai problémái lettek volna.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Egy ilyen korszerű gép nem robbangat csak úgy magától...valakik besegítettek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.