A gyermekek védelme minden idők első számú erkölcsi kötelessége. Így volt ez sok ezer évvel ezelőtt is. A védikus irodalom elmeséli Naraszimha (nara=ember, szimha=oroszlán) történetét, aki Visnu egyik avatárjaként azért jelent meg, hogy megmentsen egy szent életű kisfiút. Indiában számtalan templomban láthatjuk meditáló jóga ászanában megörökített szobrát. Az igazán kritikus helyzetben anyagi védelmezőink nem sokat tehetnek értünk. Jóga Narasimha arra utal, hogy Isten mindenütt jelen van, egyúttal azt is bebizonyítja, hogy a Legfelsőbb mindig hajlandó és képes megvédi híveit, nem számít, milyen nehéz körülményeket kell vállalnia. Bármilyen lehetetlennek tűnő helyzetben és formában képes megjelenni.

Forrás: inboundjoga.hu
Feltöltő: harijan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
Ez csak egy lépés a hosszú történetből. Egyiptomban a szfinksz emlékeztet rá. Néhányan a mai India területére települtek közülük, aztán vándoroltak szerte a világban, de a gipsy-elnevezés rajtuk maradt.
harijan
Eugen442, amit írsz, az egy elképzelés a sok közül. Persze megférnek egymás mellett :)
eugen4402
@harijan: Nem esküszöm meg rá, de ha "tárgyi bizonyítékot" keresünk, akkor a szfinksz eléggé szembeszökő. Persze, sok más elmélet is belefér a "feltételes módba", van egy sejtésem: az igazi titkok azért maradtak rejtve előttünk eddig, és az idők végezetéig, mert NEM RÁNK TARTOZNAK... Az már egy felsőbb hatalom kompetenciája...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.