Leminősítette az Európai Uniót csütörtökön a Standard & Poor's, arra a véleményére hivatkozva, hogy Nagy-Britannia kilépési szándéka gyengíti az EU költségvetési rugalmasságát és belső politikai kohézióját.

A nemzetközi hitelminősítő csütörtök este Londonban közölte, hogy az eddigi "AA plusz"-ról egy fokozattal "AA"-ra rontotta az EU hosszú távú besorolását. Az új osztályzat kilátása stabil.

A döntéshez fűzött elemzésében az S&P kiemeli, hogy az EU-n belüli szolidaritást, amelyet eddig az unió hitelminősítését meghatározó tényezők egyik kedvező elemeként tartott nyilván, ezentúl semleges adósmegítélési tényezőnek tekinti, miután a brit EU-tagságról múlt héten rendezett népszavazáson a választók többsége a távozásra voksolt.

A Standard & Poor's alapeseti forgatókönyve a brit népszavazás előtt az volt, hogy mind a 28 tagállam az EU tagja marad – áll a cég elemzésében.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Sajnos, addig ebben a kategoriaban is marad, amig ez a nyavalyas Cameron a toryk pecsenyejet probalgatja sutogetni , es partszempontok miatt nem lepnek ki azonnal. Szegyen, hogy belpolitikai celzat miatt akarnak lassan, fokozatosan kilepni, hatraltatva ezzel 27 masik orszag gyors alkalmazkodasat az uj feltetelekhez. Fokent azert szemetseg ez, mert igy a 27 tagallamnak meg mindig meg kell kuzdenie a menekultkerdessel, ami penzbe kerul,. Huzzon el a francba Anglia, ha egyszer ilyen elokeszitetlen nepszavazassal szetbombazta az egesz brit nemzetkozosseget...
Jozefina
Ez egy nevetséges és semmit mondó minősítés!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok