Visszalépett hétfőn a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetőválasztási kampányának egyik jelöltje, Andrea Leadsom energiaipari államtitkár. Döntése azt jelenti, hogy jelenleg Theresa May belügyminiszter az egyetlen jelölt a párt vezetői tisztségére és a miniszterelnöki posztra.

Megvan Nagy-Britannia következő miniszterelnöke

A Konzervatív Párt élére azért kell új vezetőt választani, mert David Cameron miniszterelnök, a párt jelenlegi vezetője a brit EU-tagságról június 23-án tartott népszavazás másnapján bejelentette távozási szándékát.

Cameron a bennmaradás mellett kampányolt, ám a brit választók többsége arra szavazott, hogy Nagy-Britannia lépjen ki az Európai Unióból.

Az utódválasztási folyamat első szakaszában az alsóházi tory frakció jelölte ki többfordulós szavazássorozattal a lehetséges két jelöltet. Theresa May kapta messze a legtöbb voksot, a második helyre az utolsó fordulóban Andrea Leadsom került.

Leadsom azonban hétfőn közölte, hogy nem kíván részt venni a vezetőválasztási folyamat következő szakaszában – amelyben párttagok választottak volna kettőjük közül új vezetőt –, és Theresa May "azonnali" miniszterelnöki kinevezését támogatja.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sziha
@Omarion Nebula: a "skot luvnya" a nepeert tesz. Ha nem tudod, mi van a hatterben, talan nem ken mellebeszelni. Bezzeg Merkelek penze jo Gorbaneknek, ugye? Gondolkozz, mielott beszelni kezd az ujjad.
Omarion Nebula
@sziha: lehet jobban tudom mi van a háttérben, mint te.
Majd jön még a clinyó némber, azt összerakják a női lelküket azt lesz nemulass.
Peller Anikó
@sziha: én is ezen gondolkodom, vajon jó e a mekkenték pénze a cibánnéknak. Akárhogy erőltetem az agyamat mindenképpen arra a megállapításra jutok, hogy jó. Kúúrvalyóóóóóó!! De hátha egyszer jár érte hóóg olyóóóóóóóó.
sziha
@Peller Anikó: anelkul a (leejton) duborgo magyar gazdasag bizony a szakadek aljan puffanna...
Peller Anikó
Elképzelhetőnek tartom, hogy jut belőle a gazdaságba is, valóban. De én inkább a gazdagságra szavazok (arra van Boeven)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok