Barack Obama amerikai elnök szerint Donald Trump republikánus párti jelölt alkalmatlan arra, hogy az Egyesült Államok elnöke legyen és pártjának meg kellene vonnia tőle a támogatást.

Az amerikai elnök erről a szingapúri miniszterelnökkel, Li Hszien Lunggal tartott közös sajtótájékoztatóján beszélt.

Obama megfogalmazásában Trump "siralmasan felkészületlen" ahhoz, hogy elnök legyen. "Már a múlt héten megmondtam ezt, és Trump azóta is folyamatosan tanújelét adja ennek" – szögezte le Obama, aki a Demokrata Párt múlt heti philadelphiai elnökjelölt-állító gyűlésén bírálta élesen Donald Trumpot. Az elnök utalt egy 2004-ben Irakban meghalt amerikai muszlim katona édesapjára, aki a demokrata konvención felszólalt, majd Donald Trump bírálta őt és méltatlan vitába is keveredett vele. Obama hangsúlyozta: "az, hogy olyan családot bírál, amely különleges áldozatot hozott az országért, az, hogy láthatóan nincsenek meg az alapvető ismeretei a lényegi témákról Európában, a Közel-Keleten, Ázsiában" jelzi, hogy Trump "rémesen felkészületlen" az elnöki posztra.

"Egy ponton azt kell már mondani, hogy elég" – mondta Obama, szavait a Republikánus Párt politikusainak címezve. Megjegyezte: érdekes figyelemmel kísérni, hogy a republikánusok vezető politikusai, köztük például a képviselőház elnöke, a szenátusi republikánus csoport vezetője, vagy John McCain szenátor is, mindig bírálják ugyan Trumpot, de még soha nem vonták meg tőle a bizalmukat.

Obama kitért arra is, hogy korábbi republikánus elnökjelöltekkel, John McCain szenátorral és Mitt Romney volt kormányzóval ugyan voltak nézetkülönbségei, de soha, egyikükről sem gondolta, hogy alkalmatlanok volnának az elnöki poszt betöltésére.

A sajtótájékoztatón szóba került az Egyesült Államok elleni hackertámadások ügye és az amerikai-csendes-óceáni szabadkereskedelmi megállapodás (TPP) helyzete is.

Az Egyesült Államok elleni hackertámadásokkal kapcsolatban Obama hangsúlyozta, hogy a kormány tovább erősíti a kiberbiztonságot, és kész arra is, hogy megbüntesse azokat az országokat, amelyek felelőssé tehetőek a számítógépes rendszerek elleni támadásokért. Az amerikai-csendes-óceáni szabadkereskedelmi egyezményt mind Obama, mind Lung erőteljesen a védelmébe vette. A szingapúri miniszterelnök szerint a kereskedelmi megállapodások hozzájárulnak a térségben a "pax americana" megteremtéséhez, Obama pedig azt hangsúlyozta, hogy a szabadkereskedelmi megállapodás ellenzői a múltban élnek. Egy szingapúri újságíró kérdésére, miszerint a tárgyalások ügye valamiképpen háttérbe szorult és az egyezményből talán nem is lesz semmi, Obama azt válaszolta, hogy az elnökválasztás után Washington okvetlenül több figyelmet fordít majd erre a kérdésre.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Trump már reagált is, kb. fél órája a twitteren.
Aszongya:
"President Obama will go down as perhaps the worst president in the history of the United States!"
Ha csak ilyen ovis reakcióra telik tőle, akkor lehet valami abban, amit Obama mond.
cs.n.
Ja, és ez már csak azért is nevetséges reakció, mert korábban is ellőtte ugyanezt szóról szóra ( washingtontimes.com/news/2016/feb/17/donald-trump-obama-will-go-down-perhaps-worst-pres/ )
Szóval marhára kreatív és frappáns az elnökjelölt úr.
Szókrakész
Obama is alkalmatlan volt.
De ő már a múlt.
Béke poraira!!!
Mangu
Obama össze-vissza beszél, kelti a hangulatot. Szép derbi lesz az elnökválasztás. Nagy sz@rban vannak az elnökcsinálók, zajlik a háttérharc, ami lemérhető a közhangulatkeltő akciókon.
@cs.n.: @cs.n.: Azt nézd majd meg, hogy mit fog kapni Obama, ha bejön Trumonak.
@Szókrakész: Neked, de akik oda juttaták, azok nagyot kaszáltak Irakon, amit Obamának köszönhetünk.
Szókrakész
"Obama megfogalmazásában Trump "siralmasan felkészületlen" ahhoz, hogy elnök legyen. "

Mondja ezt Obama, mikor az esküt se tudta végigmondani, elröhögte!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.