A német belügyminiszter, Thomas de Mazière szerint a társadalmi együttélés érdekében törvényben kellene előírni, hogy az állami intézményekben, iskolákban, bíróságon a közszolgálatban ne lehessen az arcot teljesen elfedő ruhában megjelenni.

Az arc eltakarása "nem része a mi kozmopolita országunknak" – idézte a The Local a német belügyminisztert, aki szerint csak az a kérdés, hogyan kell megszövegezni a törvényt.

Angela Merkel csütörtökön már kifogásolta a konzervatív iszlám öltözködést.

„Egy magát teljesen elfedő nőnek szinte semmi esélye az integrációra Németországban.”

- mondta a kancellár.

Törvénnyel tiltanák a burkát a németek

A burka mellett a burkini – hagyományosnak mondott, valójában nagyon is újonnan megjelenő, és a nőket a külvilágtól elzáró, a tradicionális iszlám előírásaival ellentétes – fürdőruhák betiltása is aktuális kérdéssé vált. Júniusban egy bajorországi uszodában már betiltották a burkinit, ahogyan hat francia városban is. Franciaországban a burka viselése már évek óta tilos.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csodálkozó
Helyes!
Tessék otthon iszlámkodni, nem Európában!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
@libellle: folytatás. csupán nem egy és ugyanabban a társadalmi retegben amelyikben én. Amennyiben szived a jobbradikális réteghez húz ugy értem a véleményedet. A többi beiráshoz nem válaszolok mert engem az nem érint meg.
libellle
@libellle: Nem gondolom, hogy a forditóm ennyire cserbenhagyna. èn nem azt irtam, hogy nem tudom mit jelent az a szó, hogy Holokaus. De nem jelent semmit. Mindent megmagyaráztál teli vagy ismerösökkel barátokkal. Bizonyára, de nem itt. Ezenekivül ma már bizonyára jár az emberiség nagyréssze más országokban ellenben nagyon elbizakodott megállapitás az, hogy meg tudjuk itélni nemzetek szokásait értékrendjeit. Evvel nekem mindent megválaszoltál.
libellle
@perfekt: a fenti beirásom neked, csupán rosszhelyre kattintottma a válaszadásnál.
perfekt
@libellle: Sajnállak öregem--olyan vagy mint egy tájékozódási futó, ki elveszítette iránytűjét s térképét.Lányos zavarodban önmagaddal kommunikálsz-- persze,néha az sem árt.S,tudod miért?--mert ,ha nem ismered saját képességeidnek, fizikai ,szellemi határait--a másik emberét-hogyan is ismernéd.Az első mondataid után már lehetett tudni hogy, olyan úton jársz mi nehézzé teszi haladásodat--aztán a többi hsz ed---------
----elveszett fura kényszerképzeteidben. Én egyetlen pártnak nem voltam-és nem leszek.!A Holokausztot így írom-s nem bontottam társadalmi rétegekre nemzeteket.De mekkora looser vagy az hihetetlen.Azt írod,hogy téves az a megállapítás,hogy azzal hogy több országban jár az ember, az nem segíti más országok nemzetek szokásainak ,értékrendjét megítélni!Ez jó nagyon jó! Ja, és még valami-a barátaim száma nem csökkent itthon sem-oly annyira nem,hogy itt berekesztem a veled való birkózást ezen témában:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.