Németország lakossága 978 ezer fővel 82,2 millióra emelkedett 2015-ben a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteki tájékoztatása szerint. 

Németország népessége 2015 végén 1,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, ez a legnagyobb mértékű emelkedés 1992 óta.

A növekedés a nagymértékű vándorlási többletből – a bevándorlók és kivándorlók számának különbsége alapján előálló mérleg többletéből – adódik a Destatis adatai alapján, amelyek azt mutatják, hogy a 2014-ben regisztrált 153 ezer után tavaly már 188 ezerrel haladta meg a halálozások száma a születések számát, ezt a hatás viszont bőven kiegyenlítette, hogy az erőteljes bevándorlás révén a vándorlási mérleg többlete a 2014-es 550 ezerről 1 139 000-re emelkedett.

Tavaly valamennyi tartományban emelkedett a lakosság létszáma, a legnagyobb mértékben – éves szinten 1,5 százalékkal, 163 ezer fővel – az ország délnyugati részén fekvő Baden-Württembergben, a legkevésbé – 0,4 százalékkal, mintegy 10 ezer fővel – az ország keleti részén, az egykori NDK területén fekvő Szász-Anhaltban.

Tavaly év végén 8,7 millió külföldi állampolgár élt Németországban, ami 14,7 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képet. A német állampolgárok száma 73,5 millió volt, 0,2 százalékkal csökkent. A külföldi állampolgárok aránya így a 2014-es 9,3 százalékról 10,5 százalékra emelkedett.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Németország lassan netto kivándorló ország lesz.
Évente százezrével hagyják el az országot.
Főleg diplomás, magas végzettségű emberek.
Ráadásul ők az "ária"fajta. NÉMETEK.

Oroszországban kértek több, mint 50 ezer letelepedési engedélyt volt Szovjet területről a Wende után Németbe vándorolt "orosznémetek".
Most pedig húznak vissza, mert a merkeli politika padlóra teszi minden szempontból Németországot.
Rengeteg német kivándorló megy Ausztráliába, Új-Zélandra, Canadába.
A végén teljesen elnémettelenedik Németország.
Csizmás Kond
Németország lakossága és Németországi lakós nem ugyanaz. A migráncsok ugyan ott laknak de csak ideiglenes lakcímmel amit nem illene lakosságnak számítani.
Szókrakész
"A német állampolgárok száma 73,5 millió volt, 0,2 százalékkal csökkent."

Mert mind lelép az országból.
Szókrakész
Lassan új ország lesz Európa térképén.
Deutschland eltűnik és helyette ISland fog létrejönni.

De akkor be is indulnak a névjogi viták Izland és ISland között.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.