Tizenegy személyt vettek őrizetbe a szicíliai hatóságok Trapani város térségében kedden, akik a Cosa Nostra maffiaszervezet több mint húsz éve körözött főnökének, Matteo Messina Denarónak dolgoztak, és a legkülönbözőbb közbeszerzési pályázatok elnyerésével gazdagították a bűnszervezetet.

Három vállalkozást is lefoglaltak. A nyomozást folytató Trapani ügyészsége szerint olyan cégekről és személyekről van szó, akik mindannyian Matteo Messina Denarónak dolgoztak.

A Cosa Nostra jelenlegi vezérét 1993 óta körözik, Olaszország legveszélyesebb bűnözőjének tartják. Ő is Trapani térségében született, továbbá rokonai és legközelebbi emberei is a szicíliai város körzetében élnek. A hatóságok évek óta Matteo Messina Denaro üzleti tevékenységeinek felszámolásával, az őt övező védelmi rendszer lebontásával igyekeznek űrt teremteni körülötte.

A most őrizetbe vett személyek a maffia újramosott pénzével vettek részt több szicíliai közbeszerzési pályázaton, közöttük egy nagy méretű szélenergiapark megvalósítását és egy kórház felújítását is elnyerték. Ezen kívül egy nagybani halkereskedelmi vállalkozást is kézben tartottak.

Az egyik őrizetbe vett személy egy szicíliai újságíró, akinek nevén a Cosa Nostra több tulajdona is szerepelt. Az újságíró szakterülete éppen a maffiaellenes harc volt, szoros kapcsolatot ápolt a szervezett bűnözés elleni harcot vezető szicíliai ügyészekkel, a hatóságok szerint azért, hogy információkhoz juttassa a Cosa Nostrát.

A hatósági akció sikerében szerepe volt Matteo Messina Denaro egyik unokatestvérének, aki 2015-ös letartóztatása óta együttműködik a hatóságokkal.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

grincss
HAHÓ!!
Erre nálunk is lenne igény!
Soroljam a neveket?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@nezelodo: 18.31...büszke vagyok a szövegértésemre...első olvasásra megértettem az igen fínoman cizellát mondanivalód...nagyon jóóó..

ott a pont.
quadrocopter
Felkészül az Orbán-maffia, csicskástól, lopott vagyonostól, saját lábon állóstól!
slowles27
@wagabund: Hoppili bianco! Akkor nálunk azért tudnak valamit! Hát erre ez a megveszekedett mértékű kerítésépítés. Nehogy a lézengők elrendezzék a sorokat! Hogy ez előbb nem jutott az eszembe...
JAJMÁR
E történet hallatán - olvastán -, aki bárminemű hasonlóságot vél felfedezni, az azzal közlöm, hogy én is.
nezelodo
@wagabund: 21:16. Jól van fiam ötös, leülhetsz, mondaná elégedetten egykori tanárom. Bizonyára azért rögzült benned a sorozat, hogy anno az üvöltő kisfiús választási plakát, a vekkeres tüntetés, a ria ria hungária skandálás, mind, mind lopott volt. Gondolod hogy pont a maffiától ne lopott volna legalább néhány módszert, tőlünk meg a lopott trükkel a javainkat?
Desischado
Kérem szépen, nálunk nem lehetne ugyanezt megcsinálni? Hiszen bizonyíték meg bűntény is van dögivel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.