A török származású, muszlim Sevil Shhaideh volt fejlesztési minisztert javasolta miniszterelnöknek a PSD Romániában  – írja a helyi Transindex hírportál.

Shhaideh 52 éves, közgazdasági egyetemet végzett Bukarestben. 2012-ben államtitkár lett az akkor Liviu Dragnea vezette fejlesztési minisztériumban, majd 2015 májusában Dragnea lemondása után átvette a minisztérium vezetését. A PSD elnökéhez személyes szálak is fűzik: Dragnea volt az egyik esküvői tanúja.

A PSD elnöke a liberális ALDE társelnökeivel együtt jelent meg szerdán az elnöki hivatalban, ahova Klaus Johannis államfő kormányalakítási tárgyalásra hívta a pártokat, ezzel is jelezve, hogy Shhaideh a parlamenti mandátumok 54 százalékával rendelkező PSD-ALDE koalíció közös jelöltje.

Az államfő csütörtökön is folytatja az egyeztetéseket a pártok vezetőivel, és várhatóan csak azt követően jelenti be, kit bíz meg kormányalakítással.

(Címlapkép: innen)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
@krumpli: esetleg magadra gondoltál lámpavas ügyben???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Mi a baj ezzel a női jelölttel ? Itthon is lehetne ilyen. Csak azért nincs, mert a lehetséges 8 elemit végzett nők mindegyike értelmesebb, mint a fideSS gazdaállata.
wagabund
@krumpli: jaj, nyugodj le...nem lesz ebből semmi...már megvan a forgatókönyv a Botka lejáratására...azt is meg fogja bánni, hogy megszültett.

Ráadásul az ellenzék még nem nyilatkozott.

úgyhogy ne hergeld magad, várd ki a végét...pár hónap, és azt sem tudjuk, ki az a Botka...a fidesz gondoskodik róla.

szerintem
wagabund
most láttam ezt a muszlim jelöltet a tévében...hát bizony a mai élőképek, és a cím alatti fotó bizony köszönő viszonyban sincsenek...

...úgyhogy legyen, ha úgy akarják...
kajla
@wagabund: annyira azért nem nyagyhatalmú sündisznócska a fidesz sem
1magyar
Londonban is már annyi az arab származású angol állampolgár,hogy muszlim a polgármester.
Fehér rassz kihalóban.
verőce21
"Shhaideh lehet Románia első női, muszlim vallású miniszterelnöke."
Az ellenzék nem tud kiállítani egy muszlim hölgyet miniszterelnök jelöltnek? Talán bent tudná tartani őket fixen a parlamentben. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.