Az Iszlám Állam magára vállalta a 39 áldozatot követelő szilveszter éjszakai isztambuli merényletet.

Magára vállalta az isztambuli merényletet az Iszlám Állam – videó az első lövésekről forrás: YASIN AKGUL / AFP

Az elkövetőt a török hatóságok továbbra is üldözik. Az NTV török hírtelevízió legfrissebb értesülése szerint a merénylő hét perc alatt 120-180 lövést adott le, mielőtt átöltözött, és fegyverét hátrahagyva elmenekült a helyszínről. A támadás akkor ért véget, amikor a török különleges erők megrohanták az épületet.

Nyilvánosságra került a merénylet első pillanatait rögzítő felvétel, melyet a Reina klub bejáratát figyelő kamera vett fel. A felvételnek nincs hangja, látszik rajta, ahogy a férfi befelé lő és a biztonsági személyzet bemenekül a szórakozóhelyre.

(forrás: BBC)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
magára vállalta??? Nem, csak azt híresztelik, hogy ők voltak! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@Szókrakész: Ismét tolod a baromságaidat?

"A terrorcsoportot Abu Musab al-Zarqawi alapította, Jamāʻat al-Tawḥīd wa-al-Jihād, "Monoteista és dzsihádista szervezet" néven.
2004 októberében, Zarqawi hűséget fogadott az Oszáma bin Ládennek, és Tanẓīm Qāʻidat al-Jihād fī Bilād al-Rāfidayn-ra változtatta a szervezet nevét. Habár a hivatalos név ez volt, a szervezet mégis Iraki Al-Káida néven vált ismerté.
2006 januárjában, számos iraki felkelőcsoporttal egyesültek, létrehozva ezzel az MSC nevű ernyőszervezetet.
2006. október 12-én, az MSC további szervezettel egyesült, október 13-án megalakították a ad-Dawlah al-ʻIraq al-Islāmiyah-ot, ismertebb nevén az Iraki Iszlám Államot.
2013. április 8-án, Szíria felé terjeszkedve felvették az ad-Dawlah al-Islāmīyah fīl-ʻIrāq wash-Shām, azaz az Iraki és Levantei Iszlám állam nevet.
2014 májusában, az Egyesült Államok az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ISIL Islamic State of Iraq and the Levant) név használata mellett döntött. Azonban 2014 végére már inkább a DAESH (Islamic State of Iraq and ash-Sham) név használata felé hajlott, ugyanis az arab partnerországok előszeretettel használják ezt a megnevezést.
2014. június 29-én, a kalifátus kikiáltásával, az Iszlám Állam név mellett döntöttek, mivel egy világszintű kalifátus létrehozása a céljuk, így nevükből eltüntették Irakot és Levantét."(wiki.)

Két katt és nem lennél ennyire alultájékozott!
sziha
@1magyar: pont ezt akartam irni. Igazabol meg egy wc-balesetet is magukra vallalnanak, hogy mindenki azt higgye, ok a valakik.
1magyar
@human: Lebőgés??? Van ezeknek valamiféle erkölcsi tartásuk szerinted?
human
@1magyar: Nincs, de ne a mi szemszögünkből nézd.
namihami
@RonaGyuri: @1magyar: @eugen4402: Mit lehet erre mondani?
Kezdenek olyanok lenni, mint a Gabor Zsazsa: ""Mindegy mit mondanak, csak rólam szóljon a hír."" Összewsen nincsenek ,már annyian, mint amennyi ilyen elmebeteg rohangál a világban.
A baj az, hogy ez a sok hülye még büszke is magára. Az IS pedig büszke akar lenni a hülyékre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.