Újabb népszavazást fontolgatnak Skóciában az ország Nagy-Britanniából való kilépését illetően, adta hírül az MTI. Fő ok a Brexit, a britek EU-ból történő kilépése, amit a skótok jelentős része nem támogat.

A miniszerelnök, Nicola Sturgeon is úgy véli, nem komolytalan egy újabb referendum ötlete. "Súlyos hiba" lenne blöffnek tekinteni – fogalmazott a politikus a BBC-nek vasárnap. A népszavazás akkor kerülhetne ismét napirendre, ha az Egyesült Királyság nemcsak az Európai Unióból, hanem az EU egységes belső piacáról is kivonulna.

Ennek fennáll a veszélye, Theresa May brit miniszterelnök ugyanis kijelentette: nem lehet úgy kilépni az EU-ból, hogy közben az Egyesült Királyság megtartja az EU-tagság egyes elemeit.

Kilépne Skócia Nagy-Britanniából, hogy az EU-ban maradjon

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hat bizony,... Skocia nem szakadt el Angliatol, mert valoban egyszerubb volt nekik a nagy ANgliaval egyutt az unio tagjainak ;lenni... De ha most lesz egy valasztas, akkor tutira elsoproen fognak gyozni a fuggetlenseg-partiak. Nem is csoda...
karma1
Egyebkent az, hogy Anglia milyen formaban kereskedhet a Brexit utan tovabb az Unioval, egyaltalan nem May-en mulik, hanem egyszeruen az Unios szerzodesek nem teszik lehetove azt, hogy valaki kizarolag az elonyeit elvezze az unios vammentessegnek, a kotelezettsegeket meg lerazza magarol...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.