Donald Trump hétfői első munkanapja nem telt eseménytelenül: az új elnök elsőként aláírt egy rendeletet, amelyben megtiltotta, hogy amerikai szövetségi vagy külföldi támogatást kapjon olyan civil szervezet, ami támogatja az abortuszt vagy egyáltalán információt szolgáltat róla.

A határozat azután 44 évvel született, hogy a Legfelső Bíróság először legálissá tette az abortuszt az Egyesült Államokban – írja a Jezebel.

Trump most épp az abortuszt támogató szervezeteknek tett keresztbe

1977-ben aztán jött egy új szabály, ami tiltotta, hogy amerikai szövetségi pénzből hajtsanak végre abortuszt vagy reklámozzák azt. Ronald Reagan elnöksége idején megerősítették ezt a szabályt.

A kilencvenes években Bill Clinton elnök visszavonta ezt, majd George W. Bush újra bevezette, aztán Obama megint visszavonta. Trump pedig most újra bevezeti.

A szabály szerint a civilszervezeteknek választaniuk kell, hogy hallgatnak az abortusz lehetőségéről is, vagy nem pályáznak szövetségi forrásra a működésükhöz.

Mindez senkit nem érhetett meglepetésként, Trump ugyanis már kampánya során is számtalanszor hangsúlyozta: bűnnek tartja az abortuszt, szíve szerint betiltaná, vagy legalábbis erősen korlátozná annak használatát.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Ez a idegbeteg majom a hazugovics példaképe na szépen állunk!!!
Nessy
Ok! De miután az abortusz okához ketten kellenek, az illetékes férfinak kötelessége vagy elvenni a gyermeke anyját, ha még nem nős, vagy kökeményen tartásdíjat fizetni! Mert most jó esetben csak az ab költségét fizetik ki, ha rendesek. Nem csak Amerikában! A férfiak, a papok, lelkes ab ellenzők. Azok a hölgyek, akik ellenzik, és fiatalok, de ez az elvük, azoknak még hinni is lehet!
papa.49
Csak ezt a képet kell nézni minden rajta van, a teljes selejtes valója, miattam lehet akárhány milliárdja előttem EGY SENKI, EGY BOHÓC, ZENE NÉLKÜL!!!
csa-csa
"...hangsúlyozta: bűnnek tartja az abortuszt, szíve szerint betiltaná, vagy legalábbis erősen korlátozná annak használatát."

ez azt jelenti,. hogy mindenkinek szülnie kell vagy tud vagy nem megfelelően gondoskodni a gyerekekről!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.