Rasszista intézkedéseivel és szexista megnyilvánulásaival bizonyította be Donald Trump, hogy nem méltó a brit parlamenthez – állítja az alsóház elnöke, John Bercow, aki szerint az elnök 2017-ben nem támogathat ilyen elveket.

Az elnök hétfőn nyomatékosította, hogy ha Trump Nagy-Britanniába érkezik, ő nem fogja beengedni a parlamentbe. Bercow-nak arra nincs jogosultsága, hogy megakadályozza Trump látogatását, de mivel ő a parlament egyik kulcsának őrzője, azt meg tudja akadályozni, hogy Trump betegye a lábát a Westminster-palotába, és ezzel a jogával élni is fog.

Nem engednék be a britek Trumpot a parlamentbe

Hétfőn munkáspárti képviselők is kezdeményezték, hogy a Képviselőház elnöke tagadja meg Trumptól, hogy beléphessen a parlamentbe, ezt a petíciót 163 képviselő írta alá.

Theresa May brit miniszterelnök már meglátogatta Donald Trumpot az Egyesült Államokban, ahol a diplomáciai szabályoknak megfelelően May meghívta Nagy-Britanniába. John Bercow és más alsóházi képviselők szerint May-nek el kellene gondolkodnia azon, nem lenne-e bölcsebb visszavonni ezt a meghívást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.