Összesen 97 techvállalat, köztük az egész iparág legnagyobb szereplői a washingtoni bíróságon jelezték, hogy amicus curiae-ként, azaz a bíróság barátjaként szeretnének csatlakozni Donald Trump elnöki rendelete ellen – írja a 444.

Trump hét, többségében muszlim lakosságú ország állampolgárainak tiltotta meg, hogy átmenetileg beutazzanak az Egyesült Államokba.

Egyszerre ment neki Trumpnak a Facebook, a Google, az Apple és a Microsoft

Az óriáscégek közös dokumentumukban írják le, érintette őket Trump rendelete, és peren kívüli tanácsadói státuszban segíteni szeretnének a rendelet végleges eltörléséért indított jogi harcban.

A dokumentumban szerepelnek erkölcsi érvek és gazdasági szempontok is. Az aláírók egyetértenek abban, hogy a rendelet súlyos károkat okozhat az amerikai gazdaságnak, innovációnak és növekedésnek.

A techcégek mellett az aláírók között szerepelnek olyan vállalatok is, mint a Netflix, az Uber, a Kickstarter vagy a Spotify. Viszont nincs az aláírók között a Tesla, melynek vezetője, Elon Musk már jelezte, hogy igyekszik együttműködni Trumppal.

Jelenleg több szövetségi bíróság is átmenetileg felfüggesztette a rendelet végrehajtását, ami ellen a Fehér Ház fellebbezett. A legerősebb jogi támadást viszont a washingtoni legfőbb ügyész indította: Bob Ferguson szerint a rendelet egyszerre törvénytelen és alkotmányellenes. Ehhez a keresethez csatlakoztak most az amerikai gazdaság legnagyobb online szereplői.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

3dwhite
Rajta van még a listán a Pinterest meg a Reddit is például.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.