Vlagyimir Putyin aláírta azt a törvényt, mely a családon belüli erőszak számos formáját dekriminalizálja. Ha első alkalommal történik a családon belüli erőszak, akkor az csak szabálysértésnek minősül, nem bűnténynek – olvasható a TASS orosz állami hírügynökség cikkében.

A CNN kiegészítése szerint ez csak akkor érvényes, ha az okozott sérülés nem súlyos mértékű.

A büntetés 30 ezer rubel (ez 507 USA-dollárnak felel meg), vagy 15 nap elzárás lehet, amit 120 órás közösségi szolgálatra lehet váltani. Ha azonban a vádlott többször követett el ilyen típusú erőszakot, akkor a pénzbüntetés 40 ezer rubelre ugrik, ami hat havi közmunkával, vagy három havi elzárással váltható meg.

Az orosz alsóház, a duma január végén 380 – 3 arányban támogatta a törvénymódosítást, a módosítást jegyző képviselőnő szerint egy pofonért nem lehet családokat szétszakítani.

Az orosz belügyminisztérium hivatalos statisztikái szerint Oroszországban az erőszakos bűncselekmények 40 százalékát családon belül követik el. Az országban 36 ezer nőt ver meg a férje naponta, 12 ezren halnak meg évente családon belüli erőszak miatt.

(TASS, CNN, MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
... és ezt követi Magyarország Gazdaállata. Ez is egy szint, az biztos.
nezelodo
Nem lehet minden állcsont igazítás mellé egy tekest ott sem állítani!
1magyar
Az első erőszak után el kell válni, mert azt már követheti a többi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.