Szenvedélyes beszédet intézett Ashton Kutcher szerdán az amerikai külügyi bizottság előtt, amelyben arra kéri őket, tegyenek lépéseket a modernkori rabszolgaság eltörlésének érdekében – írja az a plus.

Az amerikai színész és befektető által vezetett Thorn nevű szervezet eddig is élen járt a gyermek szexrabszolgaság elleni harcban.

A modern rabszolgaság és a gyerekek szexuális zaklatása ellen szólalt fel Ashton Kutcher

A Human Rights First igazgatójával, Elisa Massiminóval közösen a legmegrázóbb esetekről is beszámolt, amelyekkel munkája során találkozott.

Láttam videókat, amiken az enyémekhez hasonló korú gyermeket erőszakolt meg egy amerikai férfi, aki szexturistaként érkezett Kambodzsába. A kislányt annyira manipulálta a környezete, hogy azt hitte, valamiféle játékban vesz részt.

- mesélte többek közt, és egy szexuális zaklatást elszenvedett hétéves kisgyerekről is említést tett, erről az esetről három évig videó is keringett az internet sötét bugyraiban – a szülők pedig hiába keresték az elkövetőt.

Kutcher úgy ítélte meg, hogy a modern rabszolgaság elleni kiállás mindkét nagy amerikai párt céljai közt van. Kitért arra a jelenségre is, amikor a politikai ügyekben megszólaló hírességeket kritizálják:

Megkaptam már sokszor az interneten, hogy maradjak a mindennapos munkámnál. Akkor elmondanám, mi a mindennapos munkám: a Thorn-nál szoftvereket fejlesztünk, amikkel az embercsempészet és a gyerekek szexuális kihasználása ellen harcolunk

- mondta.

Massimino kiemelte, hogy a modern rabszolgaság nemzetbiztonsági ügy is, és arra kérte a jogalkotókat, ismerjék fel a kapcsolatot az embercsempészet és a menekültválság között is.

Ha le akarunk számolni ezzel a jelenséggel, mindent meg kell tennünk, hogy csökkentsük a menekültek kiszolgáltatottságát

- hangsúlyozta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.