Több mint 30 spanyol nagyvárosban ezrek vonultak utcára vasárnap, hogy támogatásukat fejezzék ki a háborúk elől Európába menekülők felé, és követeljék az Európai Unió áthelyezési programjának azonnali végrehajtását, illetve egy, az emberéletet prioritásnak tekintő migrációs politika alkalmazását.

A mintegy 70 különböző civil szervezet közreműködésével megrendezett országos demonstrációnak olyan városokban voltak követői mint például Madrid, Zaragoza, San Sebastián, Pamplona, Barcelona, Sevilla, és Valencia.

A szervezők nyilatkozatban hívták fel a figyelmet arra, hogy mivel a menedékkérők számára nincs biztonságos és legális útvonal, tavaly mintegy ötezren vesztették életüket a Földközi-tengeren azok közül, akik Európába akartak eljutni.

Egy hét alatt ez a második hasonló nagy megmozdulás Spanyolországban. Múlt szombaton Barcelonában mint 160 ezren követelték több menekült befogadását a háború dúlta országokból, például Szíriából.

Spanyolország több mint 17300 menedékkérő befogadását vállalta 2017 végéig. Az olasz, görög, török és líbiai menekülttáborokból eddig 1100-an érkeztek a dél-európai országba.

A spanyol kormány korábbi nyilatkozata szerint az áthelyezés tempója nem rajtuk múlik, hanem a küldő országoktól függ.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
hajrá, spanyolok... adjátok vissza a móroknak, amit a reconquista alatt visszafoglaltatok... és ne feledjétek, az Unió támogat titeteket is... kell még pár madridi robbantás, kell még rablás, erőszak, kell még az afrikai hordák erőszakhulláma... hajrá, idióták!
wagabund
hajrá spanyolok! csak autóbusz kérdése, az olaszok szívesen átadnak pár tízezret a legjobbjából...de aztán azok maradjanak is Madridban...nemám megbánni, meg hasonló..hogy mégsem ilyen lovat akartam...
Peller Anikó
Édeseim, vihetitek az összeset egész Európából.

Ma éppen 80 ezren vannak úton Európa felé, eltüntethetnétek őket, mert ha ideérnek a határra az elég idegesítő lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.