Nem úszták meg büntetés nélkül a PricewaterhouseCoopers munkatársai, akik az Oscar-gálán rossz borítékot adtak Warren Beatty kezébe.

Többé nem dolgozhat az Oscar-gálán a legjobb film kategória győztesének kihirdetésekor elkövetett hibája miatt a borítékokat kezelő PwC könyvvizsgáló két alkalmazottja: Martha Ruiz és Brian Cullinan.

Ezt az amerikai filmakadémia elnöke, Cheryl Boone Isaacs jelentette be, hozzátéve, hogy Ruizt és Cullinant az akadémiával kapcsolatos összes teendőtől eltiltották.

Soha többé nem dolgozhatnak Oscar-gálán az idei balhé felelősei

Szerinte Brian Cullinan nem figyelt oda eléggé a feladatára, mert épp a legjobb film bejelentését megelőző kategória, a legjobb női főszereplő győztesét, Emma Stone-t fotózta. A képet fel is töltötte a Twitterre, de aztán törölte.

Egyetlen dolguk van, egyetlenegy! Nyilvánvalóan figyelmetlenség történt.

– mondta Cheryl Boone Isaacs, aki egyúttal emlékeztetett arra, hogy a győztesek nevét tartalmazó borítékok kezelésének menetét a PwC dolgozta ki, és 83 éven át működött.

Az elnök azt is elmondta, hogy a vasárnapi fiaskó után azonban

Természetesen felülvizsgáljuk, mert korábban soha nem történt ilyen és nem akarjuk, hogy valaha is újra megtörténjen. Új irányelveket, új protokollt állítunk fel, minden egyes lépést megvizsgálunk, hogy biztos legyen, soha, de soha nem ismétlődik meg.

A PwC hétfői közleménye szerint a munkatársak több hibát is elkövettek, például egyikük sem reagált időben, amikor Warren Beatty és Faye Dunaway tévesen a Kalifornia álom című musicalt hirdette ki győztesnek a Holdfény helyett. Az előbbi producerei már több mint két perce hálálkodtak, amikor jelezték nekik, hogy nem az övék a díj.

A PricewaterhouseCoopers szóvivője ugyanakkor közölte, Brian Cullinan és Martha Ruiz a cég munkatársai maradnak.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
-hú baszki, ezt megúsztuk!... (kábé ez hangzott el a folyosón a főnöki irodából kifelémenet)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.