Az egyik legnagyobb svéd napilap, az Aftonbladet oldalán megjelent interjúra hívja fel a figyelmet a 444. Andrea Contentával, az Orvosok Határok Nélkül nevű segélyszervezet koordinátóra arról beszélt, hogy a magyar határkerítés felől visszatérő menekülteknek, akiket a belgrádi pályaudvar mögött kezelnek, nagyon hasonlóak a sérüléseik, ami szerinte riasztó.

Contenta elmondja, hogy már évek óta ezen a határszakaszon dolgoznak, de 2016 nyara óta a sebesültek gyakran térnek vissza a magyar határról

kutyaharapásokkal,

ütés- és rúgásnyomokkal

vagy olyan irritációval, amit paprikaspray okozhatott.

Hozzátette, hogy sokan traumatizált állapotban jutnak el hozzájuk, és arról beszélnek, hogy a szerb-magyar határszakaszon a legfélelmetesebb átkelni. Elmondta, hogy az erőszak nem újdonság, de az elmúlt időszakban valamiért nagyon megugrott a bántalmazott menekültek száma. Míg korábban hetente két-három ilyen esettel találkoztak, addig az elmúlt héten volt olyan nap, amikor egyszerre húszan keresték meg őket hasonló sérülésekkel.

Mindegyikük arról számolt be, hogy a magyar rendőrök verték meg őket vagy kutyákat uszítottak rájuk.

Korábban a bevándorlók leginkább arról számoltak be, hogy a határon könnygázzal fújták le őket, elvették a pénzüket és a telefonjukat, vagy éppen összetörték azt. Volt, aki azt állította, hogy télen alsónadrágra vetkőztették és hideg vizet locsoltak rá. Ezeket független forrás közvetlenül nem tudja megerősíteni. Contea szerint mindenesetre az a cél, hogy a fizikai bántalmazásokon keresztül pszichológiailag is kikészítsék a „migránsokat”.

Contenta hangsúlyozta, hogy ők nem tudják és nem is fogják megállapítani, pontosan mi történt, de az világosan látszott, hogy a sérüléseket ökölcsapások és harapások okozták.

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Magyarországon 2010 óta sok disznóságot elkövettek Orbán Viktor vezényletével, de a fentebb leírt jogsértések, szerintem nem történtek meg.
Kizártnak tartom, hogy egy-egy esetet kivéve, a határon szolgáló rendőrök és katonák okozták volna, a menekültek sérüléseit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
@wagabund: Tök mindegy ennek a libero bagázsnak, hogyí Szibéria vagy Szerbia.
A lényeg, hogy a magyarokat ekézhessék.

De ha már teszik, akkor legyenek annyira tanultak, hogy tudják hol van Európa és Szibéria.
A liberókat a xarkeverésért fizetik, nem a tudásért.
wagabund
@Szókrakész: erre mondta a tudósító, hogy nem véletlen az sem, amikor Bukarest-Budapest keveredik
...Szibéria-Szerbia...nem is tudom ennek megértéséhez hány bit kell...
Szókrakész
@wagabund: ".nem is tudom ennek megértéséhez hány bit kell..."

Csak annyi, amennyivel nem rendelkeznek.
Ezek is többet írnak, mint olvasnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.