Két tüntető meghalt, amikor a demonstrálók megpróbáltak átjutni a kordonon, és összecsaptak a rendőrökkel. A felfüggesztett államfő ügyében pénteken hirdette ki döntését az alkotmánybíróság.

Az államelnök Pak Gun Hje nemcsak hivatalát, hanem büntetőjogi mentességét is elveszítette, így vádat emelhetnek ellene az egyik bizalmasához fűződő, de őt is érintő korrupciós ügyben. Ami pedig megüresedett tisztét illeti, két hónapon belül elnökválasztást kell tartania Dél-Koreának – írja az Euronews.

A kormányfő, aki ügyvezető elnök is, mióta Pak Gun Hjét felfüggesztette a parlament, azt ígéri, hogy a kabinet ellenőrzése alatt tartja a botrány miatt egyre súlyosabb belpoltikai konfliktusokat. Nem engedi elszabadulni az indulatokat, nyugalmat teremt belföldön, és megnyugtatja a nemzetközi közösséget is.

A dél-koreai államfőt azzal gyanúsítják, hogy barátnője alapítványának támogatása fejében üzleti előnyöket ajánlott nagyvállalatoknak, köztük a technológiai óriás Samsungnak is.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Nyugi ott Azsiaban, tanuljatok onmersekletet, turelmet, megertest a magyaroktol!
Magyarorszagon kozpenzen kufircolhatnak a politikusok, felelos es bujtatott allasba kerulhetnek szeretok, azoknak edesanyja es olyan csaladbarat politika epult ki, hogy a politikusok gyerekeit, havarjait sem hagyjak az arok partjan nyomorogni.
fekete
SZelmamosok! Semivel sem kulombek mint N,Korea!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.