Igazi óriás tűnt el az Atlanti-óceán déli részén: a Marshal-szigeteki zászló alatt hajózó, de dél-koreai tulajdonú, 260 ezer tonna teherbírású Ragyogó Százszorszép 312 méter hosszú, Nagyon Nagy Ércszállító (Very Large Ore Carrier, VLOC) osztályú teherhajó.

A hajó 24 fős személyzetének egyik tagja pénteken SMS-ben jelezte, hogy a hajó léket kaphatott, szivárog a víz. Azóta nem sikerült kapcsolatba lépni vele. A keresésére riasztották a környéken tartózkodó teherhajókat. Az uruguayi haditengerészet szóvivője szerint a hajó útvonalán erős üzemanyagszagot észleltek.

Nyoma veszett egy óriási hajónak az Atlanti-óceánon

Az egyik kereskedelmi hajó két Fülöp-szigeteki tengerészt kimentett a személyzet tagjai közül, a többi 22 tengerészt – 14 Fülöp-szigetekit és 8 dél-koreait – még keresnek.

Az ilyen VLOC-osztályú hajók gyakran szenvednek baleseteket, aminek általában az az oka, hogy a hajó orr-részén a korrozió lyukat üt a hajótesten, így az elkezd vizet felvenni. Amikor a hajó orra megtelik és süllyedni kezd, a rendkívül hosszú hajótest kettétörhet, mint ahogy a Selendang Ayu elnevezésű hajóval is történt még 2004-ben.

(BBC)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.