A Vatikánban tartott szerdai audienciáján apostoli áldásban részesítette Mága Zoltánt Ferenc pápa, aki megköszönte a hegedűművész sok éve tartó, szegényeket segítő karitatív munkáját.

Apostoli áldásban részesítette Ferenc pápa Mága Zoltánt

Fotó: Facebook/Mága Zoltán

A zenész a magyarok ajándékaként átadott a katolikus egyházfőnek egy pápai címerrel díszített mesterhegedűt és zenekarával mintegy 10 perces rövid koncertet is adott a pápának – közölte a hegedűművész menedzsmentje az MTI-vel.

Ferenc pápa a Szent Péter téren tartott audiencián Mága Zoltánt a kiemelt meghívott vendégek között név szerint üdvözölve részesítette apostoli áldásban. A Szentatya arra biztatta a művészt, hogy folytassa tovább azt az utat, amely reményt és bátorítást, segítséget ad az embereknek.

Mága Zoltán pénteken a Római Magyar Akadémián a magyar történelmi egyházak vezetői és a magyar kormány képviselői mellett az EU-tagállamok szakpolitikusai és kormányzati tisztségviselői részére szervezett roma integrációs konferencián is felszólal, majd aznap este szimfonikus zenekarával koncertet ad a római tudományos-kulturális intézetben.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Osztolykán Ágnes volt LMP-képviselő szerint Mága Zoltán magatartása azt mutatja, miképpen másolja a roma közösség a többségi társadalom igazodási mintáit. Azt üzeni a roma közösségnek, hogy nincs szükség saját elvekre, világnézetre, elég a mindenkori hatalom kívánalmainak megfelelni. Osztolykán szerint a roma közösség e mentalitás miatt válik megoszthatóvá, ezért válik a politikai pártok játékszerévé. Így lesznek a pártoknak „saját cigányaik”, s ebbe a sorba állt be Mága is."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.