A magyar határokon nincs fennakadás, reggel csak néhol alakult ki hosszabb sor a várakozás miatt. Egy új uniós szabályozás értelmében mától mindenki okmányait ellenőrzik a schengeni külső határokon.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
A nagy szabadság fagyi itt is visszanyalt. Az ellenőrzéseket bűn volt megszüntetni. A világ és benne Európa, biztonsági értelemben csak rosszabb helyzetbe került. Európa megtelt bűnözőkkel a szabad járás-kelés miatt.
Még a fülemben van a régi/új felszólítás: Uti okmányokat ellenőrzésre, tessék előkészíteni! Van elvámolni valója? Nyissa ki kérem a csomagtartót!
coni
@36: Azok voltak a szépidők. Volt, hogy 4 órát álltunk pici gyerekekkel a tűző napon az osztrák határon és minden egyes szandál talpát átvizsgálták, hogy használt vagy új.
36
@coni: Világos, hogy kellemetlen, de legalább, plussz egy szűrő a bűnüldözésben.

Nekem a román-magyar határról vannak emlékeim. A román határőrök, mindíg szívattak bennünket. Befelé ennivalót, és gyógyszert kerestek(ami náluk nem volt). Visszafelé pedig, ékszert, valutát+vetkőztetés. Űltünk ott, az 50 fokos autóban-ami egy Wartburg tourist volt. De kibirtuk.
(Megjegyzem, szerintem a románok, mától ugyanúgy megszívatják a magyarokat mint anno. Vannak dolgok, amik nem változnak.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.