Pár napja egy utast rángattak le az egyik járatról, hogy a társaság alkalmazottjának legyen helye.

Nem épp utasbarát az United Airlines: a napokban egy utast azért rángattak le szó szerint az egyik repülőről, hogy helyet csináljanak a társaság alkalmazottjának, most egy újabb történet került elő, ami nem vet túl jó fényt a légitársaságra.

Trey Harris férjével indult volna nászútra március végén a New Jersey-beli Newark repteréről az United Airlines egyik járatával San Diegoba. Mivel Harrisnek olyan betegsége van, ami gátolja a mozgásban, ezért jó előre megkérdezte az amerikai légügyi hatóságot (TSA), hogy felviheti-e magával a gépre kézipoggyászként a mini-Segwayét – olvasható a Mashable cikkében.

A hatóság személyesen ellenőrizte az eszközt, és nem talált kifogást, ezért engedélyezték, hogy a gép fedélzetére vigye.

A biztonsági ellenőrzésen sem volt semmi gond, azonban a gépre való felszállás előtt a kapunál az UA személyzete megtagadta az eszköz felengedését, mondván, mi van, ha robban? Harris és férje hiába bizonyították, hogy van engedélyük rá, a személyzet és az időközben odaérő pilóta is hajthatatlan maradt. Mivel a repülő indulása közelgett, Harrisék végül otthagyták a kapunál a mini-Segway-t, ráadásul az ismerőseiket sem tudták értesíteni arról, hogy valaki vigye haza az eszközt.

A nászúton emiatt kocsit kellett bérelniük, ami pluszköltséggel járt, valamint Harris csak bottal tudott közlekedni, ami jelentősen lelassította. 

Bár a nászúton próbálták elfelejteni a történteket, a végét beárnyékolta, hogy Harris kapott egy emailt a newarki reptértől, hogy ott hagyott egy veszélyes eszközt, amit a biztonságiak kezelnek. Ez költségekkel jár, és még le is tartóztathatják, mert ilyen eszközt tilos nemzetközi reptéren hagyni. 

Harrisék félve tértek vissza Newarkba, ám ott hamar kiderült, mégsem tartóztatják le, és még a Segwayt is visszakapták.

Harris annyit várna el ezután a United Airlinestól, hogy bocsánatot kérjenek, és biztosítsák, hogy a következő alkalommal felengedik vele a gépre a Segwayt, amivel a mozgását tudja megkönnyíteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.