Korrupcióval vádolják Michel Temer brazil elnököt, ő azonban nem mond le. emiatt a Szocialista Néppárt bejelentette kilépését a kormányból.

Brazil sajtóértesülések szerint egy üzletember, Joesley Batista az ügyészséggel kötött vádalku részeként arról vallott, hogy Temer elnök hozzájárult egy tanú megvesztegetéséhez, hogy az hallgasson a Petrobras brazil olajvállalat korrupciós ügyében. Erről hangfelvétele is van – olvasható az Origo cikkében.

Temer azonban, miután meghallgatta a hangfelvételt – amin ő és Batista beszélgetnek –, úgy vélekedett, hogy az ellene vesztegetés miatt indított vizsgálatot be kell szüntetni, merthogy Temer semmi terhelő bizonyítékot nem talált saját maga ellen.

Temer azután sem hajlandó lemondani, hogy a brazil legfelsőbb ügyészség engedélyezte ellene a nyomozás megindítását, és sok szövetségese is erre szólította fel a kormányban. A brazil Szocialista Néppárt be is jelentette, hogy kilép a kormányból. 

"Csütörtökön zavargásokba fordultak a brazil államfő elleni tiltakozások Rio de Janeiróban. A Globo híradása szerint tüntetők egy kisebb csoportja csapott össze a biztonsági erőkkel. Az aktivisták üvegekkel dobáltak és gyújtogatni kezdtek. A hatóságok válaszul könnygázzal oszlattak és kábító gránátokat vetettek be" – áll a cikkben. 

(Címlapi kép: Google Plus/Michel Temer)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.