Nem született végleges megállapodás az észak-írországi unionista mozgalom legnagyobb pártjával, a Demokratikus Unionista Párttal (DUP) a Konzervatív Párt vezette kisebbségi brit kormány támogatásáról, pedig korábban azt lehetett tudni, megvan az egyezség.

Még mindig folynak a tárgyalások az együttműködésről a brit kormányzó párt és észak-írországi unionisták között, írja a BBC.

A Downing Street szombaton még azt jelentette be, hogy a DUP  beleegyezett abba, hogy a londoni alsóházban támogatni fogja a kormányzó Konzervatív Pártot.

Vasárnap azonban már a londoni miniszterelnöki hivatal és a DUP is azt közölte, még folynak erről a tárgyalások.

A csütörtöki előrehozott parlamenti választásokon a konzervatívok 318 képviselői mandátumot szereztek a 650 fős londoni alsóházban, így nem lett meg az abszolút többségük. A kormány így mindenképpen a Demokratikus Unionista Párt támogatására szorul. Így tényleg a kispárt lehet a királycsináló.

BBC

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
nepszava.us/fordul-a-kocka-mar-brexit-is-megbukott/
Fordul a kocka, már a Brexit is megbukott. Elveszítette abszolút többségét a kormányzó brit Konzervatív Párt az előrehozott parlamenti választásokon, ezzel a Brexit tárgyalások is bizonytalanná váltak, a Brexit-ellenes mozgalom újra megerősödhet. Theresa May még nagyobb többséget akart szerezni, s azt is elveszítette ami volt. Nyilvánvaló, hogy ez választási vereség, még ha a többség megmarad, akkor is. Rég nem látott erősödést produkált a baloldal, a Munkáspárt kevés híján akár kormányra is kerülhetett volna. A konzervatívok kisebbségi kormányzásra kényszerülhetnek a Munkáspárt lehetséges partnereivel szemben. Úgy néz ki, hogy a Brexit ellenfelei többségben lesznek, s így nem lesz könnyű a Brexitet levezényelni, bárki is váltsa May-t, akinek ezek után le kell mondania, mert a szándékait leszavazták.
verőce21
A brexitet még az utolsó pillanatban szavazták meg az igazi angolok, de mára már túlsúlyba kerülnek a migránssimogatók és a muszlimok.
Egy lépés választja el Angliát attól, hogy megnyissák a Csalagutat is az afrikai bevándorlók előtt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.