Hat gyermekével menekült egy édesanya az égő Grenfell Tower nevű toronyházból, de mire kiért az épületből, már csak négy gyerek volt vele.

Egy nő hat gyermekével próbált menekülni a 21. emeletről ma reggel a Grenfell Towerből, azonban amikor kiért az épületből két gyermeke hiányzott – írja a DailyMail. Mások az ablakon keresztül próbálták kimenekíteni a csöppségeket:

"Édesanyám hívott, hogy tűz van. Mire odaértem, az épület jobb oldalát lángok borították. Hallottuk az épületben rekedt embereket, amint segítségért kiabálnak, így a testvéremmel és több környéken lakó emberrel közelebb mentünk a toronyházhoz. A bent rekedt emberek az ablakon keresztül próbálták kimenekíteni gyermekeiket"

- mondta el egy szemtanú, Tamara a BBC News-nak, majd hozzátette, hogy mindenki nagyon félt és tehetetlennek érezte magát.

"Ezekkel az emberekkel nőttünk fel, nap mint nap láttuk őket, ők voltak a szomszédaink."

Mint ismeretes, a második emelettől felfelé teljesen kiégett a Grenfell Tower nevű, 1974-ben épült, 120 lakásos toronyház London nyugati részén. Szemtanúk arról számoltak be, hogy többen az égő épületben rekedtek. Az eddigi információk szerint 30 embert szállítottak kórházba 20 mentőautóval. A londoni tűzoltóság szerint halálos áldozatai is vannak a tűzvésznek. – írja a Blikk.

A DailyMail meg nem erősített információkra hivatkozva azt írta, hogy az egyik lakásban csaptak fel a lángok, egy zárlatos hűtő miatt.

(A címoldali kép forrása: AFP)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
6 gyerekből csak négy... remélhetőleg tudja a nevét a pusztult kettőnek. Nyilván született brit polgárok voltak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.