Két fontos hatóságra jelentkeztünk be, de már így is mi visszük az innovációt és az Europol ügyeit. Új helyzetet teremt a brexit a Londonban működő két uniós ügynökség életében is, az Európai Bankhatóságnak (uniós rövidítéssel EBA) és az Európai Gyógyszerügynökségnek (EMA) mindenképpen más tagországba kell költöznie Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnésével. Ez vállalati oldalon több mint ezer munkavállaló költöztetését és ennél is több határozott idejű szerződés újrakötését jelenti, nem beszélve a költözés minden nyűgéről-bajáról. Magyarország mindkét ügynökség hazánkba költöztetésére benyújtotta igényét, a tagállamok novemberig több lépcsős szavazáson döntenek, végül hova kerülnek az intézetek. Mindkét hivatal igen fontos területet felügyel, az EMA a gyógyszerkészítményekre vonatkozó európai forgalomba hozatali engedélykérelmek értékelését végzi, engedélyeket ad ki, általános gyógyszerfelügyeletet lát el, és kutatást is végez. Az EBA pedig az uniós banki termékek egységes...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ne már; hol tetszik élni

Az mno.hu lilagőzös álmodozásáról

Egy tegnapi irkodmány „Kevés az esélyünk újabb uniós ügynökségre” címmel számol be arról, hogy „Új helyzetet teremt a brexit a Londonban működő két uniós ügynökség életében is, az Európai Bankhatóságnak (uniós rövidítéssel EBA) és az Európai Gyógyszerügynökségnek (EMA) mindenképpen más tagországba kell költöznie Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnésével.”.
Bár mindjárt az elején tisztázza, hogy a költözést flottul kellene megoldani: „A hurcolkodást ráadásul úgy kell megoldani, hogy egy napra sem szűnhet meg a munka.”, ennek ellenére azon rugózik, hogy „Magyarország mindkét ügynökségre benyújtotta igényét”.
A derék szerző csak abban lát gondot, hogy „Budapesten két hivatal, az Európai Rendőrakadémia (CEPOL) és az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) is jelen van”.
Sőt úgy vélekedik, hogy: „Budapest esélyét ugyan csökkenti a meglévő két uniós hivatal, de a kiváló reptéri kapcsolat, a rendelkezésre álló képzett munkaerő mindenképp mellettünk szól. Az sem utolsó, hogy az uniós dolgozók gyerekeinek iskoláztatása sem annyira nagy akadály, mivel idegennyelvű iskoláink is vannak.”! =))
Mi van? Hol van kiváló reptéri kapcsolat? Hogy a szakképzett hazai munkaerőről ne is tegyünk említést. A külföldi itt dolgozók gondjairól pedig nagyon nem ártana, ha érdeklődne, mielőtt hozsannázik! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.