Most pedig lássuk Soros civiljeit. Megbízójuk hatalma nem a választóktól, hanem a pénzből ered, ami némileg megkérdőjelezi aktivistái demokratikus szerepvállalását. Nem vitatom, buksza-legitimitásuk mellett politikai identitásuknak van ideológiai töltete is. Mégpedig Soros eszméinek kivételessége: a nyílt társadalom látomása. A legsikamlósabb angolna a nyílt társadalom tavában tehát a pénz. Soros említett atyamestere, Popper szerint a nyitott társadalom egyik jelképe. A pénzzel való legnagyobb visszaélés az, hogy megvásárolhatóvá teszi a politikai hatalmat – mondja. A mondatot érdemes lenne márványba vésni vagy dalba foglalni. Hogy minek a jelképe a pénz, arra a válasz kézenfekvő: a személytelen hatalomé. A pénzemberek nem szeretnek láthatóvá válni, megerősítve a láthatatlan háttérhatalom elmélet híveinek véleményét. Soros sokáig kerülte a nyilvánosságot: „Úgy éreztem, egy pénzügyi magazin címoldalára kerülni egyenlő a halállal.” Ám amióta egy nála okosabb ember előállt a nyúl,...

Forrás: mandiner.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
@durbincs: ,

itt nem saját zsebbe kerülő pénzek vannak, és nem olyan nagy összegűek, hogy a pénzre lehessen hivatkoznod, a cikk írója sem jól látja.
Nessy
Hmmmm. Hogy is van a levelezőtagozatos szavazók "támogatásával"?
Mert ugyebár az MNB Alapítványoknak sincs semmi köze a politikához, abszolut civil szervezetek, mint a CŐF.
quadrocopter
Mórocz azt látta a környezetében, hogy aki csontig benyal a Genyónak, annak van pénze, biztos egzisztenciája, hát fogta magát és csontig benyalt! csak ennyi történt! Ez a megélhetési firkálás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.