Kést rántott és több járókelőt is megszúrt egy férfi a turkui Piac téren, a hírek legalább két halottról és 8 sebesültről tudnak. A rendőrök lábon lőtték és elfogták a támadót.

Egy lábra leadott lövéssel megállították, majd letartóztatták a rendőrök a finnországi Turkuban azt a férfit, aki a nyílt utcán kezdett késes ámokfutásba. A hatóságok felszólították a lakosságot, hogy mindenki hagyja el a városközpontot, mert elképzelhetőnek tartják, hogy a merénylőnek vannak társai is – számolt be róla a CNN.

Egyelőre nem tudni a sérültek és esetleges áldozatok pontos számát, de a finn médiában közzétett fotók alapján legalább egy halottja van a támadásnak: az egyik képen látható egy fehér lepellel letakart test, egy másikon pedig segítségnyújtók csoportosulnak egy járdaszélen fekvő, erősen vérző áldozat körül.

A Daily Mail már két halottról beszél, és arról, hogy a helyi rendőrség egyelőre tartózkodik attól, hogy terrortámadásnak minősítse a történteket.

A helyi közszolgálati média, a YLE értesülései szerint az eset két egymás mellett elhelyezkedő piactéren történt: a Központi Piactéren, a Kauppatorin, valamint a Puutori piactéren. 

Az EU együttérez Finnországgal

Az Európai Bizottság minden rendelkezésére álló támogatást megad Finnországnak – idézi Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének nyilatkozatát az MTI.

Az uniós bizottság vezetője közleményében elítélte és aggodalmát fejezte ki, hogy a spanyolországi merényletek után alig 24 órával Finnországban is, áldozatokat követelő, késeléses támadásra került sor.

Az elnök szolidaritását fejezte ki a biztonsági erőkkel, Finnország lakosságával és Juha Sipilä miniszterelnökkel.

Pénteken délután több embert megkéseltek a finnországi Turku városának központjában. A rendőrség azóta megerősítette, hogy ketten meghaltak, hat embert sebesülésekkel szállítottak kórházba, akik közül három állapota súlyos, őket intenzív osztályon látják el. A rendőrség közlése szerint még nem világos, hogy terrorista indíttatású volt-e a késelés.

Címlapkép: MTI / AP / Lehtikuva

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
Már terrortámadásként kezelik. Egy 18 éves marokkói kölyök volt, aki tavaly érkezett menedékkérőként.
text.derstandard.at/2000062916518/Finnische-Ermittler-identifizierten-Messerangreifer-von-Turku

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.