Ő lesz Nagy-Britannia első pandakölyke.

Vemhes Tian Tian, az egyetlen Nagy-Britanniában élő nőstény óriáspanda – jelentette be büszkén a Daily Mail. Az Edinburgh-i Állatkertben élő ritka és védett emlősről júliusban sikerült megállapítani, hogy kölyke lesz, a vemhesség előrehaladottsága alapján pedig akár már holnap megszülethet az első brit pandabébi. 

A 14 éves Tian Tiannak nem ez az első vemhessége, Kínában már életet adott egy ikerpárnak, mielőtt hím párjával, Yang Guanggal 2011 decemberében megérkeztek az állatkertbe. Gondozóik eddig öt alkalommal próbáltak mesterséges megtermékenyítéssel segíteni nekik az utódlásban, legutóbb idén év elején – ha minden igaz, ezúttal talán sikerrel. Természetesen ahogy minden bébi, úgy a pandabébik sem szokták betartani a szülésre kiírt időpontot, úgyhogy elképzelhető, hogy a kis jövevény érkezésére akár szeptember elejéig is várni kell.

A pandák köztudottan nehezen szaporíthatóak fogságban, így ez a hír nemcsak az angolok, de a világ pandapopulációjának számára is örömhír. Mivel azonban az újabb tagról egyelőre nem áll rendelkezésre képanyag, ezzel a videóval próbáljuk kárpótolni Önöket:

 

Címlapkép: Youtube

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kokopelli
..szegénykék a parketton téligumi nélkül! Csodásak, picit megdögönyözni!!
Nekem kellene egy! :--)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.