A mesterszakács halálhírét a francia belügyminiszter jelentette be a Twitteren.
Gerard Collomb azt írta a Twitter-oldalára:
Paul Bocuse halott, gyászol a gasztronómia.
Collomb a gasztronómia pápájának nevezte a mesterszakácsot, aki a Bocuse d’Or szakácsverseny névadója.
Paul Bocuse est mort, la Gastronomie est en deuil.
— Gérard Collomb (@gerardcollomb) 2018. január 20.
Monsieur Paul, c’était la France. Simplicité & générosité. Excellence & art de vivre.
Le pape des gastronomes nous quitte. Puissent nos chefs, à Lyon, comme aux quatre coins du monde, longtemps cultiver les fruits de sa passion. pic.twitter.com/XI0ozzzGJK
A francia gasztronómia jelképének számító sztárséf ugyanott fejezte be az életet, ahol elkezdte. A ma Lyonhoz tartozó, hangulatos Collonges-au-Mont-d’Ort településen, a Saone folyó partján ugyanabban a szobában hunyt el, ahol 1926. február 11-én született. Családjának 1765-től volt malma a településen, Paul az apja éttermében született – amely ma az első számú Bocuse-étterem –, s ahol alig tízévesen már a konyhában dolgozott.
Címlapkép: Twitter/Gérard Collomb
(MTI)
Mindenki meghal.
Q sokan halnak meg.
Most ebben a pillanatban is meghalt valaki.
Gasztronómia?
90 alkotóelemből 60 perc alatt összedobnak valami szart, amit aztán felszolgálnak egy 30 centis tányéron pár hülye sznobnak, akik jó dolgukban már imádják a balettet is (a "balettot" is helyes) és hajlandók kifizetni 15 ezret, egy 7,5 centisre zsugorított izéért.
Két vajas kenyér között egy zsíros kenyér teával, oszt jónapot!