A mesterszakács halálhírét a francia belügyminiszter jelentette be a Twitteren.

Gerard Collomb azt írta a Twitter-oldalára:

Paul Bocuse halott, gyászol a gasztronómia.

Collomb a gasztronómia pápájának nevezte a mesterszakácsot, aki a Bocuse d’Or szakácsverseny névadója.

A francia gasztronómia jelképének számító sztárséf ugyanott fejezte be az életet, ahol elkezdte. A ma Lyonhoz tartozó, hangulatos Collonges-au-Mont-d’Ort településen, a Saone folyó partján ugyanabban a szobában hunyt el, ahol 1926. február 11-én született. Családjának 1765-től volt malma a településen, Paul az apja éttermében született – amely ma az első számú Bocuse-étterem –, s ahol alig tízévesen már a konyhában dolgozott.

Címlapkép: Twitter/Gérard Collomb

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

endeavor
És?
Mindenki meghal.
Q sokan halnak meg.
Most ebben a pillanatban is meghalt valaki.

Gasztronómia?
90 alkotóelemből 60 perc alatt összedobnak valami szart, amit aztán felszolgálnak egy 30 centis tányéron pár hülye sznobnak, akik jó dolgukban már imádják a balettet is (a "balettot" is helyes) és hajlandók kifizetni 15 ezret, egy 7,5 centisre zsugorított izéért.

Két vajas kenyér között egy zsíros kenyér teával, oszt jónapot!
Jozefina
Sok jó dolgot köszönhet neki a gasztronómia világa!!! De sajnos az élat az véges. Nyugodjon békében. Számtalan étalben ott lesz az emléke!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.