A francia államfő politikai értelemben a lehető legtávolabb érzi magát a magyar miniszterelnöktől. Emmanuel Macron a francia BMFTV-nek adott interjút az Élysée-palotába vasárnap este, amikor szóba került a migráció és az, hogy újjá akarja építeni Európát. Egy újságíró erre azt kérdezte, hogyan akarja ezt elérni olyan kommunista utódállamok társaságában, akik egyetlen menekültet sem fogadnak be, mint például az Orbán Viktor kormányfő vezette Magyarország. Macron erre azt válaszolta, sajnálatosnak tartja. Egyetlen általa vallott értéket sem tart magáénak, de ott van, megválasztották. A francia államfő bírálta Lengyelországot is az igazságügyi reformja miatt, amely szerinte támadást intézett a bírák és ügyészek függetlensége ellen. Klaus Iohannis román államfőt viszont dicsérte, amiért nem hagyja, hogy Románia Lengyelország és Magyarország útjára lépjen.

Forrás: hu.euronews.com
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
@peterkelemen: Úgy látszik ő viszont nem csípi Orbánt, lehet, hogy nem az az oka, hogy leújfiúzta megválasztásakor őt, olyan "ibolya szerényen", ahogy nyilatkozni szokott?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.