Idén is segítik a Horvátországban nyaralókat magyar rendőrök, Pulán és Zadar körzetében lehet őket elérni júliusban és augusztusban – közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint júliusban és augusztusban – az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően – magyar rendőrök segítenek horvát kollégáiknak a tengerpart idegenforgalmilag frekventált övezeteiben. A horvát és a magyar rendőrök Zadarban és Pulán, valamint a környékbeli településeken, jellemzően a közterületeken, a strandok környékén járőröznek majd közösen.

Pula és Zadar környékén idén is lesznek magyar rendőrök a turisták segítésére

Fotó: ORFK

Azt írták: az elmúlt években felvilágosítással, útbaigazítással, illetve figyelmeztetéssel segítették a rendőrök a turistákat. A rendőrök közlekedési balesetnél is közreműködnek az ügyintézésben, a nyelvi nehézségek leküzdésében.

A segítségre szoruló nyaralók bármikor elérhetik a magyar rendőröket Zadarban és környékén a +36-30-660-2864, míg Pulán és vonzáskörzetében a +36-30-660-2914 telefonszámon – olvasható a rendőrségi közleményben.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
A magyar rendőrök általában egy pálmafa árnyékából szoktak "segíteni",
hogy a a szegény magyar turistának ne kelljen a pénze további cipekedésével foglalkoznia.

Mindannyian hálásak vagyunk Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak, hogy elfoglalta a mi részünkre a Horvátországot. (is)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.