Donald Trump amerikai elnök volt ügyvédje, Michael Cohen ellen 20 millió dolláros csalás miatt nyomoznak – írta a The New York Times című lap.

Csalás miatt nyomoznak Trump volt ügyvédje ellen

A lap vasárnapi értesülései szerint a nyomozók egy 20 millió dolláros kölcsönügyletre összpontosítanak: az összeget Cohen a saját és a családja tulajdonában lévő taxivállalat számára kérte két banktól, és a nyomozók gyanúja szerint hamis vagyoni adatokat adott meg a bankoknak, hogy megkaphassa a kölcsönt.

A vizsgálatok arra irányulnak, vajon Cohen elkövetett-e banki és adócsalást. Emellett a nyomozás kitér arra is, hogy a Stormy Daniels pornószínésznőnek átutalt 130 ezer dollár kifizetésével Cohen megsértette-e a kampányfinanszírozásra vonatkozó törvényeket.

Stormy Daniels az a nő, akinek hosszú évekkel ezelőtt állítólag egyéjszakás kalandja volt az akkor még csak üzletember Donald Trumppal, és a 2016-os elnökválasztási kampány idején Cohen 130 ezer dollárt adott át neki a hallgatásáért cserében.

A nyomozásban érintett bankok egyike sem kívánta kommentálni a The New York Times információit. A lap szerint a nyomozás már a végső szakaszban van, és augusztus végéig akár vádat is emelhetnek Michael Cohen ellen.

Az esetleges csalásokra vonatkozó dokumentumokra a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai akkor bukkantak rá, amikor a Robert Mueller vezette különleges bizottság vizsgálatai keretében áprilisban házkutatást tartottak az ügyvéd manhattani irodájában és az otthonában is. A Mueller-bizottság a Donald Trump 2016-os elnökválasztási kampánya munkatársai és orosz tisztségviselők közötti esetleges összejátszás feltárásával foglalkozik. Vizsgálatai nyomán emeltek vádat Paul Manafort, a Trump-kampány első menedzsere ellen is, többrendbeli banki és adócsalás miatt.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Hamar le fog áldozni az ilyen újgazdag suttyóknak. Putyin megállapodik Merkellel, akkor Viktor száját is felesleges rúzsozni folyamatosan... Ha Trump bukik, akkor amerikában utána visszakompenzálás jön és példa értékkel fogják az ilyen Viktor féle koszos maffiozók titkos anyagait kiteregetni..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.