Az emberek akaratának megfelelően meg kell szüntetni az évenként kétszeri óraátállítást, és át kell térni az állandó nyári időszámításra – jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke pénteken a ZDF német országos közszolgálati televíziónak.

Juncker szerint be kell szüntetni az óraátállítást

Fotó: MTI/EPA pool/Aris Oikonomou

A politikus a belgiumi Genvalban, a brüsszeli bizottság kétnapos kihelyezett ülésének szünetében elmondta: az a meggyőződése, hogy az Európai Unióban megszűnik a téli és a nyári időszámítás kettősségét.

"Az emberek ezt akarják, mi pedig megcsináljuk" – hangsúlyozta Jean-Claude Juncker, kiemelve, hogy az ügyben tartott európai konzultáción a résztvevők többsége elutasította az évenként kétszer esedékes óraátállítást.

Hozzátette: első lépésként a bizottságot igyekszik meggyőzni arról, hogy át kell térni az állandó nyári időszámításra, utána pedig az Európai Parlamentnek és a tagállamoknak kell lépniük az ügyben.

A konzultáción 4,6 millióan vettek részt, 80 százalék a kettős időszámítás megszüntetése mellett foglalt állást.

(MTI)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@wagabund: . Pontosan. De a feher ember nem felejt.
Desischado
@Eladott Ország: Ne csináld már, még megállok a növésben! Köszi a képekért!
Remélem, még idén eltörlik, én is halálosan utálom, és semmi értelme!
karma1
Nahat, ezt a mocskos csusztatast! NEM Juncker miatt fogjak az oraatallitast megszuntetni, hanem azert, mert mar akkor is faszsag volt, amikor kitalaltak. Semmifele sporolas nem volt vele: a hutogepeknek, fagyasztoknak 24/7 kell az aram, a kozvilagitas fenyerzekeny: egy bizonyos ertek alatt automatikusan bekapcsol. a trolik, villamosok raadasul tobbet fogyasztanak mert az ejszakai ritkitott jaratok kevesebb ideig futnak, szoval akkor most mi van? Japanban SOHA egy pillanatra sem vezettek be ezt a baromsagot, es meg most is el az orszag.
fekete
Ez is Hollywoodbol jott ( USA) bol. Bush a 9/11 felrobantoja hoszta be eszt is.
wagabund
@Desischado: brüsszelben alaposan megrágnak mindent...a hírek szerint 2020 előtt nem szavazzák meg, mert annyi a dolguk...

ezt az egészet azért dobta be ez az alkesz, mert a választásokon nem akarnak nagyot bukni...így a nép abban a reményben, hogy már tavasszal nem kell órát állítani, könnyes szemmel szavaz erre a szarházi bagázsra...

ezek megszopatják egész Európát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.