Saját növendéke lőtt le egy amerikai kiképzőtisztet Afganisztánban: a 39 éves Brent Taylor az amerikai katonai hírszerzés tisztje, egyúttal a utahi nemzeti gárda őrnagya, és az ugyancsak utahi, nagyjából 17 ezer lakosú North Ogden polgármestere volt.

Végeztek a saját kiképzőtisztjét meggyilkoló afgán kommandóssal

Taylor afgán kommandósokat képzett ki, szombaton végzett vele az egyik tanítványa. A támadásban egy másik, meg nem nevezett amerikai katona is megsebesült. Az elkövetővel végeztek az afgán erők.

A hétgyermekes apa egyéves eltávozáson volt polgármesteri tisztségéből, januárban tért volna haza. Taylor korábban kétszer volt Irakban küldetésen, Afganisztánban a mostani volt a második misszión.

Gary Herbert utahi kormányzó mély sajnálatának adott hangot az eset kapcsán. Közölte, Taylor segíteni ment Afganisztánba, szerette az afgán népet.A utahi polgármestert North Ogden több száz lakosa búcsúztatta, amikor a konfliktus dúlta közép-ázsiai országba vezényelték.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
persze hogy mindenki szerette az afgánokat ...azok a háborúk csak amolyan családi perpatvarok voltak...
wagabund
egy rokonom ott is szolgált, mint katona..az mondta, hogy ott nem szaroznak a nomádok...aki nem afgán, annak annyi...(őket külföldi katona ne szeresse)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.